Právě vysíláme

Evropa 2 Raw: Kygo s Imagine Dragons srovnají hvězdy a Tom Grennan letí ještě výš

předevčírem 14:01
Evropa 2 Raw: Kygo s Imagine Dragons srovnají hvězdy a Tom Grennan letí ještě výš

Evropa 2 Raw, to je Top 50 nejnovějších singlů, které právě vyšly. Poslouchej syrovou muziku, ještě než ji provaří rádia. V appce Evropy 2, na našem webu, v playlistu na Spotify a v Youradiu. Každý týden přidáváme pět nových skladeb.

Chceš konzumovat zaručeně nejčerstvější hudbu? Mít přehled o nových skladbách v momentě, kdy vyjdou? Webové rádio Evropy 2 s názvem Raw hraje ty nejnovější pecky! Každý týden pět žhavých novinek v playlistu celkem padesáti aktuálních hitů – to je Raw Evropy 2.

 

Jaké novinky představujeme tento týden?

Alvaro Soler feat. Namayana Women’s Choir – Cero

Ani na začátku podzimu Alvaro Soler své fanoušky nezklamal. Po úspěchu skladby Te Imaginaba, která vyšla v červnu, se koncem září zpěvák podělil o singl Cero. Prvotní nápad na píseň se zrodil během cesty do Keni v roce 2020. Ve vesnici LogLogo poblíž národního parku Marsabit, asi 500 km severně od Nairobi, se setkal s ženským sborem, který mu na uvítanou zazpíval píseň. Jejich vystoupení ho inspirovalo k vytvoření nového singlu Cero. V samotné písni můžete slyšet původní nahrávky sboru Namayana Women’s Choir, které Alvaro upravil a pozměnil.

Kygo feat. Imagine Dragons – Stars Will Align

Kygo představuje zbrusu nový singl Stars Will Align s Imagine Dragons. Poslední spolupráce Kyga a Imagine Dragons, Born To Be Yours, vydaná v roce 2018, nasbírala celosvětově přes 600 milionů streamů a dostala se do Top 50 hitparád ve 38 zemích. Vydáním skladby Stars Will Align začíná pro Kyga nová kapitola, která navazuje na vydání jeho 5. studiového alba Kygo, které vyšlo letos v červnu. Album obsahovalo singly jako Healing a také Whatever s Avou Max, který se dostal zejména na 1. místo v European Airplay Chart.

Linkin Park – Heavy Is The Crown

Linkin Park v nové sestavě – Mike Shinoda, Brad Delson, Dave „Phoenix“ Farrell, Joe Hahn, Emily Armstrong a Colin Brittain – pokračují ve své triumfální jízdě s novým energetickým singlem Heavy Is The Crown. Píseň slouží jako hymna pro Mistrovství světa ve videohře League Of Legends a je prvním výsledkem spolupráce s herním studiem Riot Games. Je rovněž 2. singlem z alba From Zero, které vychází v pátek 15. listopadu 2024. Heavy Is The Crown navazuje na singl The Emptiness Machine, ze kterého se hned po vydání stal globální hit. Skladba se během pár dní vyšvihla na první příčku českého žebříčku IFPI. Na Spotify se může chlubit celkově 85 miliony přehrání a 26 miliony zhlédnutí videoklipu na YouTube. Linkin Park dosáhli ještě jednoho milníku, když na Spotify překročili hranici 54 milionů posluchačů měsíčně a stali se tak nejstreamovanější rockovou kapelou.

Purple Disco Machine feat. The Magician – All My Life

Německý DJ a producent Purple Disco Machine vydává další singl ze svého alba Paradise. „Tohle byla poslední skladba, kterou jsem pro album napsal. Hledal jsem optimistickou letní píseň, kterou bych mohl hrát během svých setů. Oslovil jsem proto The Magiciana, se kterým jsme All My Life vytvořili. Následně jsem track otestoval před publikem a všichni ti, kteří zpívali s rukama nad hlavou, mě přesvědčili, že je to ta správná písnička. Paradise je víc než jen album – je to hluboké zkoumání toho, co dělá místo, okamžik nebo pocit skutečně transcendentálním.“ Evropa 2 je mediálním partnerem vyprodaného vystoupení Purple Disco Machine – to proběhne v sobotu 26. října 2024 v pražském klubu SaSaZu.

Tom Grennan – Higher

29letý britský zpěvák Tom Grennan vydává energický singl Higher. Píseň, která se nahrávala v legendárních londýnských studiích Rak Studios, začíná klavírním riffem. „Zvláštní je, že ačkoliv tvořím ve studiu, většina dobrých nápadů mě napadá, když jsem mimo studio,“ říká Tom. „V den, kdy jsme napsali Higher, jsem odešel z místnosti, ale ten riff jsem prostě nemohl dostat z hlavy. Změnil se v melodii, která se změnila ve frázi… Vběhl jsem zpátky do studia, kde to pořád hrálo, zvedl ruce a zpíval: „Vede mě to výš!“.“

 

5 novinek tohoto týdne

Evropa 2 Raw si můžeš pustit tady 👇

 

Tu nejčerstvější hudbu, která právě vyšla, najdeš
v mobilní appce Evropy 2,
na Youradio
i na Spotify.

 

Články, které by tě mohly zajímat