Právě vysíláme

Novinka Evropa 2 Music Chart: RAYE – Genesis.

18. července 2024 17:45
Novinka Evropa 2 Music Chart: RAYE – Genesis.

Představujeme novinku č. 1 v hitparádě!

Rachel Agatha Keen z Londýna, profesionálně známá jako Raye, je britská zpěvačka a skladatelka.

Do širšího povědomí se dostala v roce 2016 díky spolupráci na tanečních singlech By Your SideJonasem Blue a You Don’t Know MeJax Jonesem, který se umístil na 3. místě v UK Singles Chart, a oba byly certifikovány jako platinové.

Raye se už v 18 letech dostala do užšího výběru ceny BBC Music Sound Of… za rok 2017 a umístila se na 3. místě. Byla také několikrát nominována na cenu Brit Awards. Letos pak získala rekordních 7 nominací a 6 proměnila v ocenění, což bylo nejvíce, kolik si za dobu předávání cen odnesl jediný umělec během jednoho ročníku.

V listopadu 2020 vydala své debutové mini-album Euphoric Sad Songs obsahující britský top 10 singl Secrets. Jelikož jí nebylo umožněno vydat své 1. studiové album, oznámila v červenci 2021 konec několikaleté spolupráce s nahrávací společností Polydor Records. Debutové studiové album My 21st Century Blues vydala až jako nezávislá umělkyně v roce 2023. Singl Escapism z alba se umístil na 1. místě v UK Singles Chart a stal se i její 1. skladbou, která se dostala do severoamerické singlové hitparády Billboard Hot 100.

Singl vychází na stejnojmenném EP Genesis.

Hlasuj pro Raye v Evropa 2 Music Chart počínaje dnešní 20:00 hodinou!

Zdroj: Warner Music, ČTK, Wikipedia, YouTube, Spotify

Podpořit můžeš i ostatní z aktuální Top 20 nebo kteroukoliv z dalších 3 novinek:

Články, které by tě mohly zajímat