Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: COLDPLAY – Feels Like I’m Falling In Love

2. července 2024 20:15
Novinka Evropy 2: COLDPLAY – Feels Like I’m Falling In Love

V playlistu Evropy 2 od soboty 29. června 2024.

Skupina Coldplay ohlásila vydání nové desky. Album Moon Music vyjde letos v pátek 4. října 2024, a nyní přinášíme novinku Feels Like I’m Falling In Love.

10. studiovou desku koprodukoval, podobně jako předchozí The Music Of The Spheres, švédský producent Max Martin. Skupině spolupráce s ním na albu z roku 2021 vynesla nominaci na Grammy za skladbu My Universe, která se mimo jiné stala 1. písničkou britské skupiny debutující na vrcholku americké Billboard Hot 100 v historii. Skladba, v níž hostují korejští BTS, byla zároveň prvním singlem Coldplay na nejvyšší příčce anglického žebříčku od roku 2008, kdy podobně uspěli s písní Viva La Vida.

Čtveřice, která momentálně koncertuje po Evropě, písničku Feels Like I’m Falling In Love poprvé představila během vystoupení v Budapešti. Mimochodem, na aktuálním turné Coldplay vyprodukovali o 59 % méně emisí CO₂, než na předešlé šňůře. O maximální udržitelnost se skupina snaží i v souvislosti s vydáním fyzických nosičů. Každá kopie 140g vinylové verze alba Moon Music bude vyrobena z devíti recyklovaných plastových PET lahví získaných z odpadu. Podle údajů, které Coldplay uvádějí v oficiální tiskové zprávě, tak dojde k 85% snížení emisí CO₂ ve srovnání s výrobou tradičního 140g vinylu. Také CD má být vyrobeno maximálně ekologicky a bude vylisováno z 90% recyklovaného polykarbonátu…

Zdroj: Warner Music, YouTube, Anna Lee

Články, které by tě mohly zajímat