Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: DASHA – Austin (Boots Stop Workin‘)

20. července 2024 15:45
Novinka Evropy 2: DASHA – Austin (Boots Stop Workin‘)

V playlistu Evropy 2 od soboty 20. července 2024.

Americká zpěvačka Anna Dasha Novotny pochází z Kalifornie. Jak ale naznačuje její rodné jméno, má kořeny ve střední Evropě, konkrétně u nás v České republice. Aktuálně se jí daří se singlem Austin (Boots Stop Workin‘), který si původně vydala sama už v roce 2023. Letos v březnu s ním pronikla do americké hitparády, což vzbudilo zájem velkých vydavatelství. Dasha podepsala smlouvu s Warner Music a připojila se tak k interpretům jako Benson Boone, Zach Bryan nebo Michael Marcagi, kteří se věnují podobné hudbě. Jejím základem je tradiční folk a americké country.

Konzervativní zvuk amerického venkova je aktuálně trendy a ovlivňuje dokonce i umělce, u kterých bychom to nečekali. Inspiraci v country hledala na nejnovější desce i Beyoncé, které s nahrávkami pomáhal i hvězdný country producent Shawn Everett, majitel 6 žánrových cen Grammy. Konvenční písničky a neokázalá image interpretů fungují jako dokonalý protipól k okázale konzumnímu životu, vychloubačným gestům reprezentantů rapové scény a přefouklému pozlátku popové produkce. Hitparádová dominance rapu se drolí, obyčejné příběhy a hudba s lidskou tváří, jakou dělá právě Dasha, se líbí i mladšímu publiku, ať už jde o uživatele tiktoku nebo posluchače na streamingových platformách.

Singl Austin (Boots Stop Workin‘) najdete nově na 2. albu 24leté zpěvačky, které dostalo název What Happens Now? a vyšlo v polovině února 2024.

V klipu můžete vidět zpěváka Jadena Hosslera, který si říká taktéž JXDN.

Zdroj: Warner Music, YouTube, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat