Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: KAMRAD – You Feel Like Summer

25. září 2023 9:45
Novinka Evropy 2: KAMRAD – You Feel Like Summer

Hrajeme od soboty 23. září 2023.

Fenomén loňského léta, Kamrad, se vrací s EP nazvaným Not Good At Playing Love Songs. You Feel Like Summer je jednou z novinek, kterou mladý německý zpěvák z tohoto konkrétního alba nabízí.

V Kamradově světě se věci dějí v jeho vlastním stylu: Kamrad je typ člověka, který by se nikdy nechlubil, protože chlubení mu připadá dost trapné. Místo toho dává přednost sebeironii. 26letý hudebník tento postoj projevil, když vtrhl na scénu s loňským hitem I Believe. Byla to píseň o tom, že někdy je příjemnější zůstat v posteli, než chodit ven a honit se za svým ocasem. „Myslím si, že je velmi důležité mít pozitivní přístup k životu,“ říká Kamrad. „Chci se umět zasmát sám sobě a snažím se to vyjádřit ve svých písních. Všechno má dvě strany a někdy je prostě dobré se zasmát, i když jste opravdu hodně naštvaní.

Kamradova hudba je stejně jedinečná jako dojemná: spojuje melancholické momenty s těmi nejveselejšími melodiemi a naopak. Ve skladbě You Feel Like Summer autor popisuje ten pocit, když stojíte na prahu něčeho nového: jste plni očekávání, podbarveného a lechtaného takovou tou nejistotou, která provází důležitá rozhodnutí.

V hudbě Kamrada vždy najdete 2 strany mince: je tu láska a pak ten strach ze závazku. Sebevědomí a pochybnosti. Pocit jistoty a zranitelnosti. Možná právě proto dává umělec přednost této sebeironické poloze? Těžko říct. Jediné, co víme jistě, je to, že tyto písně napsal písničkář, který si umí udržet zdravý odstup, sám od sebe a který bere svou hudbu vážně. Není v nich místo pro žádné prázdné, neupřímné fráze, žádné nesmyslné řeči a žádná anonymní vyznání.

Zdroj: Sony Music, YouTube, Facebook, Genius

Články, které by tě mohly zajímat