Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: MONKEY BUSINESS – V tenzi astronaut

1. září 2024 9:45
Novinka Evropy 2: MONKEY BUSINESS – V tenzi astronaut

V playlistu Evropy 2 od soboty 31. srpna 2024.

Skupina Monkey Business učinila významný krok ve své historii a vydala 1. album v češtině. Pod titulem Když múzy mlčí vyšlo na CD, LP a digitálních platformách.

4 roky po vydání svého posledního studiového počinu Freedom On Sale přicházejí Monkey Business s albem Když múzy mlčí, nazpívaným ryze v češtině. I české texty napsal, za přispění Romana Holého, Terezy Černochové a kolegy z J. A. R. Dana Bárty, baskytarista Pavel Mrázek: „Nejvíc jsem se snažil o to, abych nepřehazoval přízvuky, jak to s oblibou dělají čeští rappeři. S češtinou žádný problém nebyl a témata jsem čerpal jako vždycky všude kolem sebe. Koukám, co všechno lítá ve vzduchu a taky mám rád pestrost, takže chci, aby se písně dotýkaly všeho možného.“ Jednu píseň (V tenzi astronaut) opatřil textem Bárta spolu s Holým.

Album Když múzy mlčí pokřtí Monkey Business na mimořádném koncertu na pražské Občanské plovárně v úterý 24. září 2024. Do prodeje jde pouze 500 vstupenek, za které fanoušci dostanou kromě plnohodnotného koncertu i přístup na hodinovou besedu s kapelou. Každý návštěvník navíc u vchodu obdrží slosovatelný lístek do tomboly. 7 výherců pak získá osobní dárek od členů kapely a další 3 pokřtí album a společně s Monkey Business budou zvěčněni renomovaným fotografem Tonem Stanem. Na místě si budou moci koupit CD i LP a nechat si je rovnou podepsat.

Poslechni si song přes naše Youradio

Zdroj: Warner Music, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat