Právě vysíláme

Do Varů dorazí hvězdný Aragorn z Pána prstenů. Převezme Cenu prezidenta MFF

19. června 2024 11:48
Do Varů dorazí hvězdný Aragorn z Pána prstenů. Převezme Cenu prezidenta MFF

Hostem karlovarského festivalu bude americký herec a režisér Viggo Mortensen. Umělec proslavený rolí Aragorna v epické sáze Petera Jacksona Pán prstenů na slavnostním zahájení 28. června převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Mortensen na úvod festivalu uvede snímek Až na konec světa, který napsal, režíroval a ztvárnil v něm hlavní roli.

Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme také britský herec, držitel Zlatého globu, ceny BAFTA a nominace na Oscara Clive Owen. Dalším hostem letošního festivalu, který rovněž obdrží Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary, bude německý herec, režisér a producent, několikanásobný držitel Evropské filmové ceny Daniel Brühl. Festival přivítá i režiséra a producenta Stevena Soderbergha. Oscarový tvůrce uvede své dva filmy Kafka a Mr. Kneff, zařazené do sekce Touha stát se Indiánem: Kafka a film.

Filmový festival v Karlových Varech nabídne v soutěžních sekcích Hlavní a Proxima a nesoutěžní sekci Zvláštní uvedení 32 filmů, z toho téměř polovinu debutů. V porotě hlavní soutěže zasedne oscarový herec Geoffrey Rush, který si z festivalu před dvěma roky přivezl Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat