Právě vysíláme

Kolegové vzpomínají na Shannen Doherty. „Měla srdce lvice,“ uvedla Phoebe z Čarodějek

15. července 2024 13:56
Kolegové vzpomínají na Shannen Doherty. „Měla srdce lvice,“ uvedla Phoebe z Čarodějek

Shannen Doherty o víkendu podlehla po několikaletém boji rakovině. Proslavila se především rolemi Brendy v Beverly Hills 90210 a Prue v Čarodějkách. Nejen kolegové z těchto dvou seriálů herečce vzdali hold.

Hollywood je zarmoucený smrtí Shannen Doherty. Svědčí o tom desítky vzpomínek, které sdíleli její nejen herečtí kolegové. Hvězda seriálů Beverly Hills 90210 a Čarodějky bojovala s rakovinou od roku 2015, bohužel se jí ji však porazit nepodařilo. Na svou smrt se dlouho připravovala, před několika měsíci začala rozprodávat svůj majetek, a dokonce zajišťovat případný pohřeb.

„Jsem šokovaný a zarmoucený smrtí mé kamarádky Shannen. Bude mi chybět. Posílám lásku a světlo její rodině v této temné době,“ napsal představitel Brandona Walshe Jason Priestley. A přidali se k němu i další členové castu. „Tak mladá – tak smutné. Odpočívej v pokoji, Shannen. Jsem si jistá, že tam na tebe Luke čekal s otevřenou náručí,“ uvedla Gabrielle Carteris.

Foto: Profimedia

Doherty strávila několik let také natáčením seriálu Čarodějky. Ani její „sestry“ na ni nezapomněly. „Není žádným tajemstvím, že já a Shannen jsme měly komplikovaný vztah. Byla ale člověkem, kterého jsem hluboce respektovala a vzhlížela k němu. Byla talentovanou herečkou, kterou všichni milovali. Mé kondolence míří k jejím milovaným,“ uvedla Alyssa Milano pro Entertainment Weekly.

Foto: Profimedia

Přidala se k ní i Rose McGowan, která si po boku DohertyČarodějkách zahrála jen v několika epizodách. „Měla srdce lvice. Byla vášnivá. Potkala jsem ji v devadesátkách a byla jsem jí ohromená,“ sklonila poklonu své kamarádce.

„Smály jsme se spolu temným silám, které se nás pokoušely rozdělit. Místo toho jsme si vybraly lásku a respekt,“ prozradila McGowan a dodala: „Nechť ji andělé a Bůh přijmou ve svém svatém království, kde bude navždy zdravá, mladá a divoká. Odpočívej, bojovnice. Nikdy na tebe nezapomenu, drahá sestro.“

Foto: Profimedia

Sarah Michelle Gellar, která je známá z Buffy, přemožitelky upírů, pak poprosila veřejnost, aby na památku Doherty podpořila útulky. „Existují slova, která by shrnula naše třicet let trvající přátelství? Stále si říkám, to tolik bolí jen proto, že jsme se navzájem měly tak rády,“ napsala herečka. „Zvířata nade vše milovala. Podpořme na její pmatáku naše oblíbené útolky. Ať už darováním finančního obnosu nebo tím, že se zastavíme v místním útulku a pomazlíme se se zvířaty, případně nabídneme, že je vyvenčíme.“

Foto: IG Sarah Michelle Gellar

Články, které by tě mohly zajímat