Právě vysíláme

Russell Brand čelí obvinění ze znásilnění

18. září 2023 10:07
Russell Brand čelí obvinění ze znásilnění

Po Tillu Lindemannovi a Justinu Saneovi z Anti-Flag je Russell Brand dalším umělcem, kteří čelí obvinění ze znásilnění a sexuálního napadení. Obvinily ho čtyři ženy, k útokům mělo dojít mezi léty 2006 a 2013. Komik a herec nařčení popírá.

Russell Brand čelí několika obviněním ze znásilnění. Sexuálně měl obtěžovat celkem čtyři ženy, mezi nimi i v té době šestnáctiletou dívku, s níž se měl stýkat celkem tři měsíce. Další z žen údajně herec znásilnil ve svém domě v Los Angeles. Ještě v ten den žena navštívila krizové centrum pro znásilněné. Jiné vyhrožoval právními kroky, pokud se o sexuálním napadení někomu zmíní. Vyplývá tak z vyšetřování The Times of London, The Sunday Times a Channel 4 Dispatches.

Russell Brand nařčení odmítá. Krátce po zveřejnění článku měl veřejné vystoupení v rámci turné Bipolarisation, které vidělo v divadle ve Troubadour Wembley Parku zhruba dva tisíce diváků. Jak uvedli, několikrát na obvinění narazil, nikdy se k nim ale zcela nevyjádřil, a to zřejmě na radu právníka.

Už v minulosti se o Brandovi mluvilo jako o „sexuálně závislém“. Když pracoval v rádiu BBC, měl se svlékat ve studiu a mít nevhodné poznámky na stranu hlasatelek. Během vysílání taktéž četl pornografické materiály. Kromě jiného nechával na telefonním záznamníku nevhodné vzkazy celebritám.

K sexuálnímu obtěžování mělo z jeho strany dojít mezi léty 2006 a 2013, kdy byl mimo jiné ženatý se zpěvačkou Katy Perry. Média nyní poukazují na její rozhovor pro Vogue v roce 2013, kdy uvedla, že na rozchodu s hercem nese velký podíl, a že se pro něj rozhodla poté, co „objevila skutečnou pravdu“. Spekulují tak, zda o znásilněních nevěděla.

Články, které by tě mohly zajímat