Právě vysíláme

Zemřel seriálový Tarzan Ron Ely, bylo mu 86 let

předevčírem 8:10
Zemřel seriálový Tarzan Ron Ely, bylo mu 86 let

V šestaosmdesáti letech zemřel herec Ron Ely, kterého si televizní diváci zapsali do paměti především jako Tarzana ze stejnojmenného seriálu, v němž si zahrál v šedesátých letech. O jeho úmrtí informovala dcera Kirsten, jež uvedla, že Ely skonal už 29. září v Kalifornii.

„Svět přišel o jednoho z neskvělejších chlapů a já jsem ztratila svého tátu,“ uvedla pro BBC hercova dcera Kirsten. „Můj táta byl někým, kdo by si zasloužil označení hrdina. Byl to herec, spisovatel, trenér, mentor, ale také muž od rodiny. Já jsem ho znala jako tátu. Šel by kvůli mně až na Měsíc,“ dodala.

Ron Ely se proslavil v šedesátých letech v seriálu o Tarzanovi. Jeho Jai si zahrála Manuel Padilla mladší, dvojice se spolu objevila v celkem sedmapadesáti epizodách. Americký herec se představil rovněž ve filmech Muž z bronzu nebo Otrokáři. V roce 1961 odešel Ely do důchodu.

Před pěti lety si hercova rodina prošla obtížným obdobím. V jeho domě v Kalifornii vzal jeho syn Cameron život své matce a hercově životní partnerce Valerii Lundeen, kterou pobodal. Posléze ho policie zastřelila čtyřiadvaceti střelami, a to ačkoliv nebyl ozbrojený.

„Největší útěchou pro mě je, že je teď táta s mou mámou a bratrem. Zároveň jsem kvůli tomu ale neuvěřitelně smutná, všichni mi moc chybí,“ uvedla v prohlášení Kirsten.

Články, které by tě mohly zajímat