Právě vysíláme

Svatba snů s Evropou 2 byla letos skvělá, jako vždy!

22. července 2024 0:01
Svatba snů s Evropou 2 byla letos skvělá, jako vždy!

3. ročník Svatby snů s Evropou 2 je za námi.

A byl to ročník rekordní. Takový zájem zamilovaných párů jsme ještě neměli. Přes 1 300 párů se přihlásilo do soutěže o Svatbu snů v hodnotě třičtvrtě mega.

Velká spousta krásných fotek a zajímavých příběhů. Bohužel, do dalšího kola mohlo postoupit jen 20 vybraných párů. Na ty pak čekalo natáčení video medailonků, pomocí kterých jsme páry představili Vám, posluchačům Evropy 2.

A Právě Vy jste v hlasování na našem webu dále rozhodovali o tom, kterých 10 párů postoupilo dál. Až přes neuvěřitelných 400 tisíc soutěžních hlasů rozhodlo.

 

10 postupujících párů si pak ověřilo svojí spolupráci a komunikaci ve výzvě, kterou jsme si pro ně připravili v prostorech unikátního Tep Faktoru, který je inspirovaný pevností Boyard! Více o něm najdete na www.tepfasktor.cz.

A z této výzvy, nám postoupili 2 finálové páry. AnetaTomášem se ve finálové Ranní show na Evropě 2 utkali s Renátou a Davidem. A po napínavém finále rozhodla jediná otázka. Ta určila, že Svatbu snů Evropy 2 v hodnotě třičtvrtě milionu korun si užili Aneta a Tomáš.

 

Samotná svatba probíhala v krásném hotelu SenSenohrabech u Prahy. V tomto hotelu se už tradičně berou vítězové tohoto soutěžního konceptu.

A jako každý rok a každý novomanželský pár, i AnetaTomášem si užili svůj den i díky perfektnímu servisu, který jim poskytl www.hotelsen.cz.

Svatba je jeden z nejdůležitějších okamžiků v životě toho, kdo si jí přeje… A je skvělé, že i Vám, kteří se do soutěže hlásíte, můžeme tyto sny plnit.

To by ale nešlo bez partnerů Svatby snů Evropy 2. A proto jim moc děkujeme a budeme se těšit, že rok 2025 bude taky svatební, i s Evropou 2!

Generální partner celého projektu Česká mincovna si navíc pro všechny z Vás připravila příspěvek ke Zlatému spoření na www.zlaty-zivot.cz. Zadejte akční kód E2500 a získáte od nás 500 korun do začátku. Kód je platný do středy 31. července 2024.

 

CO JE SPOŘENÍ VE ZLATĚ? Láká Vás investování do zlata, ale odrazují Vás jednorázové výdaje, které jsou zapotřebí k nákupu zlatých produktů? Pak je tu pro Vás Zlaté spoření České mincovny! Tento druh investování si může dovolit opravdu každý – ve zjednodušeném podání jde o postupný nákup zlatých slitků a mincí. Zlaté spoření má, stejně jako běžné spoření, které můžete znát z banky, podobu pravidelných měsíčních plateb. Tyto platby se však na Vašem účtu u České mincovny nehromadí – po dobu spoření se průběžně mění na Vaše vlastní zlaté investiční produkty. Naspořené zlato, na rozdíl od virtuálních jedniček a nul na bankovním kontě, existuje fyzicky – můžete si na něj sáhnout, odnést si ho domů, uložit v bezpečném trezoru České mincovny, uchovat pro budoucí generace nebo ho se ziskem odprodat.

Generálním partnerem soutěže je Česká mincovna.

 

Svatební zvyky mnoha národů jsou spojeny s mincemi

Nejspíš jste již slyšeli, že nevěsta by ve svůj velký den měla mít u sebe něco starého, něco nového, něco půjčeného a něco modrého. Tato tradice, která vychází ze staré anglické rýmovačky, má však ještě pátou část, na kterou se zapomíná – stříbrný peníz, který si má nevěsta vložit do střevíčku, aby se její nová rodina dočkala štěstí, bohatství a prosperity. Druhou svatební symbolikou je zlato, které si novomanželé navlékají v podobě kroužku.

Samostatnou kategorií v produkci jablonecké České mincovny jsou proto dárky z ryzích kovů k významnému životnímu milníku, čímž svatba bezesporu je. „Stříbrný tolar a zlatý dukát jsou ve špičkové kvalitě proof, a to vždy ve dvou verzích,“ upozornila Lenka KlimentováČeské mincovny. Na averzní stranu letošního návrhu umístila autorka Ludmila Kracíková svatební auto ozdobené stužkami, květinami, balónky a plechovkami. Auto najdete i na reverzní straně. V kufru veze dva prstýnky a na střeše mu sedí dva zamilovaní ptáčci – nevěsta se závojem a ženich s cylindrem. Tato strana medaile může být využita k tzv. personifikaci, tedy k vyrytí osobního věnování, které lze doplnit i fotografií zamilovaného páru.

Zlatý penízek dávali do kolébky už naši předci

Důležitým momentem v životě každého páru je pak narození potomka. Tolar nebo dukát k této příležitosti v sobě kombinuje dvě starobylé české tradice – zvyk věnovat novorozenému děťátku peníz z drahého kovu pro štěstí a historickou ražbu takzvaných stříbrných tolarů. Zlatý peníz pro štěstí dávali novorozeným dětem do kolébky již naši předkové. Nešlo o jen tak ledajaký peníz, ale o proslulý dukát ze zlata.

Česká mincovna nabízí hned dva designy. Na prvním z nich autorka Lenka Nebeská pro rok 2024 zvolila motiv spícího miminka v šátku. Druhou stranu věnovala čápovi, který v zobáku nese uzlíček. U druhého motivu medailér Petr Patka věnoval averzní stranu zlatého dukátu roztomilému miminku, které si hraje s kostkami. Hra ho natolik unavila, že na reverzní straně už spokojeně spí. Česká mincovna produkty nabízí i ve stříbře jako tolary. I v tomto případě mohou mít reverzní strany dukátů a tolarů speciální varianty, na které lze vyrýt věnování.

www.ceskamincovna.cz

Články, které by tě mohly zajímat