Právě vysíláme

Když se natáčení zvrtne. Jaká tragická úmrtí se odehrála v reality show?

11. června 2024 8:25
Když se natáčení zvrtne. Jaká tragická úmrtí se odehrála v reality show?

Často slýcháváme o oněch „nejdrsnějších reality show“, při kterých si mají účastníci sáhnout na dno. Víte ovšem, že ačkoliv se často jedná o pouhý TV pořad s předem často připraveným scénářem, i tak se mohou odehrát velké tragédie?

Natáčení reality show může být nebezpečné a několik tragických událostí se již v minulosti stalo. Přinášíme vám několik příkladu toho, kdy natáčení skončilo velkou tragédií a několika úmrtími, a to nejen soutěžících, ale i členy štábu.

  1. Survivor: Velká tragédie se odehrála ve francouzské verzi reality show Survivor. V roce 2013 zemřel francouzský lékař Thierry Costa, který pracoval právě na této řadě Survivor. Během natáčení zemřel účastník Gerald Babin na infarkt. Lékaře Costu smrt soutěžícího tak moc zasáhla, že později spáchal sebevraždu. Sám se prý totiž cítil zodpovědný za Babinovu smrt.
  2. The Crocodile Hunter: V roce 2006 zemřel Steve Irwin, známý svými dobrodružnými dokumentárními pořady a reality show. Tragicky zemřel po zásahu rejnokem do srdce během natáčení. Jeho děti se rovněž věnují práci se zvířaty a vystupují v televizních pořadech.

Steve Irwin

  1. Cops: V roce 2014 byl při natáčení reality show Cops (Poldové) smrtelně postřelen člen štábu Bryce Dion, když se natáčelo zatčení v Omaze, Nebraska. Dion byl náhodně zasažen policejní střelbou. Reality show měla přinášet skutečný život policejních příslušníků.
  2. Deadliest Catch: Tato show o nebezpečném lovu krabů v Beringově moři zaznamenala několik úmrtí. Jedním z nich byla smrt kapitána Phila Harrise, který v roce 2010 na infarkt. Další smrt byla členem štábu Justinem Tennisonem, který zemřel na komplikace spojené s poraněním hlavy.
  3. The Jump: Britská reality show The Jump, kde celebrity soutěžily ve skocích na lyžích, vedla k několika vážným zraněním, včetně zlomenin a dalších vážných zranění účastníků, což vyvolalo otázky ohledně bezpečnosti této show. Pořad byl po několika odvysílaných dílech zrušen.

Články, které by tě mohly zajímat