Právě vysíláme

Nejbohatší zpěvačky světa. Kolik si dokáže za rok vydělat Taylor Swift nebo Rihanna?

27. května 2024 15:04
Nejbohatší zpěvačky světa. Kolik si dokáže za rok vydělat Taylor Swift nebo Rihanna?

Showbyznys je také byznys, jak už napovídá samotný název. Ty největší osobnosti světového showbyznysu si dokáží zajistit pohodlný život a vydělat miliardy dolarů. A protože už nežijeme v čistě „mužském světě“, světovému uměleckému průmyslu vládnou i ženy. A jsou to právě ony, co si dokážou vydělat pořádný balík.

Přinášíme vám seznam nejbohatších zpěvaček světa. Tyto ženy nejenže dosáhly obrovského úspěchu ve své hudební kariéře, ale také se prosadily v různých podnikatelských aktivitách, což výrazně přispělo k jejich vysokým příjmům. Někdo si založil vlastní kosmetickou řadu či kolekci oblečení. Někomu jinému se zase významně podařilo světové turné, které přineslo zisk nejenom umělci, ale i ekonomice různých zemí světa.

Zde jsou nebohatší zpěvačky světa:

  • Rihanna – S odhadovaným čistým jměním 1,8 miliardy dolarů je Rihanna nejen jednou z nejbohatších zpěvaček, ale také úspěšnou podnikatelkou. Obrovský balík peněz si vydělala díky své kosmetické značce Fenty Beauty.
  • Taylor Swift – Taylor se v roce 2024 oficiálně stala miliardářkou, s odhadovaným čistým jměním 1,1 miliardy dolarů. Toto ohromné bohatství je přičítáno především úspěchu jejího Eras Tour, které generovalo významné příjmy z prodeje vstupenek, streamovacích dohod a prodeje merchandisingu. Její kariéra zahrnuje také významné příjmy z prodeje alb a autorských honorářů​ .
  • Madonna – S čistým jměním 800 milionů dolarů je Madonna známá jako „královna popu“ a je jednou z nejúspěšnějších a nejbohatších umělkyň všech dob​.
  • Celine Dion – Tato kanadská zpěvačka má čisté jmění odhadované na 700 milionů dolarů. Její kariéra zahrnuje mnoho úspěšných alb a světových turné​​.
  • Dolly Parton – Legendární country zpěvačka má čisté jmění kolem 650 milionů dolarů, díky své dlouhé kariéře a různým podnikatelským aktivitám. Velký zisk přinesl zpěvačce zábavní park Dollywood​. 
  • Beyoncé – Beyncé se řadí mezi největší celebrity planety. Je známá pro své hudební úspěchy, podnikání, ale i herecké role. Její jmění se pohybuje okolo 500 a 800 milionů dolarů.
  • Gloria Estefan – Tato kubánsko-americká zpěvačka má čisté jmění kolem 500 milionů dolarů. Je považována za jednu z nejúspěšnějších crossover umělkyň v hudební historii​.
  • Victoria Beckham – Ačkoliv si to možná mnoho lidí neuvědomuje, i Victoria Beckahm je zpěvačkou, co bylo dlouhou dobu členkou Spice Girl, jedné z nejúspěšnějších dívčích skupin světa. Svůj byznys ovšem Victoria založila na módě a díky své značce si přijde na 450 milionů dolarů.
  • Barbra Streisand – Barbra je legendou a pro mnoho lidí i ikonou. Její jmění se pohybuje okolo 400 milionů dolarů.

Články, které by tě mohly zajímat