Právě vysíláme

Aktivistky zaútočily na tryskáč Taylor Swift, postříkaly ho barvou

20. června 2024 13:08
Aktivistky zaútočily na tryskáč Taylor Swift, postříkaly ho barvou

Taylor Swift čekají v příštích dnech hned tři koncerty v Londýně. Dopravila se na ně soukromým tryskáčem, který přistál na letišti Stansted v Londýně. Tam už na něj ale čekaly aktivistky, které se na letiště vloupaly a následně stroj postříkaly oranžovou barvou.

Osmadvacetiletá Jennifer z Dumbartonu a dvaadvacetiletá Cole z Brightonu ve čtvrtek kolem páté hodiny ráno rozstříhaly plot na letišti Stansted, aby se dostaly blíže k soukromému tryskáči Taylor Swift, který zpěvačka používá k přepravování se na koncerty. Následně ho pomocí hasicích přístrojů postříkaly oranžovou barvou. Během činu se natáčely a dělaly si selfie.

Videa vzniklá během činu dvojice postupně sdílela na sociálních sítích. Uvedla, že chce svým činem upozornit na nadměrné znečišťování ovzduší nejen interpretkou, ale i dalších miliardářů. „Nejsou nedotknutelní. Změna klimatu ovlivní i je,“ uvedla.

Web CelebJets před časem přišel s tím, že tryskáč vlastněný Swift vyprodukoval během tří měsíců 138 tun emisí oxidu uhličitého. Stala se tak číslem jedna mezi původci odpadu. Mluvčí zpěvačky však odmítl, že by tryskáčem cestovala pouze Swift. Pokud bylo potřeba, přepravoval i její spolupracovníky.

Policie obě ženy zatkla. „Incident se odehrál mimo prostory, ze kterých odlétá veřejnost. Obě ženy jsme téměř ihned zajistily. Letiště nadále zůstává pod naším dohledem a bude to tak celé léto,“ uvedl policejní mluvčí.

Články, které by tě mohly zajímat