Právě vysíláme

Céline Dion dojímá trailerem ke svému dokumentu. Otevřeně v něm mluví o své nemoci

27. května 2024 8:27
Céline Dion dojímá trailerem ke svému dokumentu. Otevřeně v něm mluví o své nemoci

Céline Dion měla před čtyřmi lety vystoupit v České republice. Nejprve ji zastavil koronavirus, později autoimunitní onemocnění SPS, které ji omezuje v pohybu i ve zpěvu. Nejen o boji s nevyléčitelnou nemocí se rozhodla promluvit ve svém novém dokumentu I Am: Céline Dion, který vyjde v úterý 25. června 2024.

„Poslední roky pro mě byly výzvou. Od chvíle, kdy jsem se dozvěděla o své nemoci, až po to, kdy jsem se učila, jak s ní žít,“ říká Céline Dion v traileru připravovaného dokumentu. V jeho závěru pak emotivně dodává: „Když nebudu moct běhat, budu chodit pěšky. Když nebudu moct chodit chodit, budu se plazit. Nezastavím se. Prostě ne.“

Už z ukázek je více než jasné, že dokument I Am: Céline Dion bude velmi osobní, a především otevřenou zpovědí zpěvačky, která hudbu miluje více než cokoliv jiného. Právě návrat na pódia je tím, co by si přála ze všeho nejvíce. „Není těžké udělat show, je těžké ji zrušit,“ říká interpretka v dokumentu, který vyjde už v úterý 25. června 2024.

O onemocnění nazvané Stiff – Person syndrom (SPS) Dion poprvé promluvila v roce 2022, kdy měla v rámci svého turné dorazit také do Prahy. Projevuje se ztuhlostí svalů a křečemi, už dříve se spekulovalo o tom, že Dion velmi omezuje také ve zpěvu. Není kvůli němu totiž schopná ovládat své hlasivky.

Nemoc je neléčitelná, vhodnými léky lze však její vývoj zpomalit. To dává Dion velkou naději v návrat na koncertní pódia. Naposled ji fanoušci na veřejné akci mohli na stagi vidět letos v únoru, kdy vystoupila na Grammy a předala cenu Taylor Swift.

Články, které by tě mohly zajímat