Právě vysíláme

Coldplay vydali druhý singl z připravované desky Moon Music

28. srpna 2024 12:15
Coldplay vydali druhý singl z připravované desky Moon Music

Coldplay si na 2. singl z nadcházejícího alba pozvali britskou rapperku Little Simz, nigerijskou afrobeatovou superstar Burna Boye, palestinsko-chilskou r’n’b senzaci Elyannu a argentinskou zpěvačku Tini.

Singl, který měl premiéru během monumentálního vystoupení na festivalu Glastonbury, je nyní mimo jiné k dispozici ke koupi na EcoCD či recyklovaných vinylových deskách, které obsahují 5 různých verzí skladby.

We Pray je druhá skladba z alba Moon Music, které vychází v pátek 4. října 2024. Album si dává za cíl nastavit nové standardy udržitelnosti – každé LP bude vyrobeno ze stoprocentně recyklovaných plastových lahví (9 na 1 desku). Nová píseň navazuje na červnový singl Feels Like I’m Falling In Love, který si nedávno vysloužil nominaci na 2 ceny MTV VMA.

Coldplay pokračují ve svém světovém turné Music Of The Spheres, které začalo v březnu 2022 a dosud prodalo více než 10 milionů vstupenek. Momentálně se nacházejí na stadionu Ernsta Happela ve Vídni. V červnu kapela oznámila, že během turné dosáhli o 59 % nižších emisí CO2e ve srovnání s jejich předchozím stadionovým turné v letech 2016/17, čímž překročili původní cíl snížení o 50 %. Zároveň oznámili, že za jejich turné bylo vysazeno již 9 milionů stromů (s dalším milionem plánovaným k výsadbě do konce roku).

Články, které by tě mohly zajímat