Právě vysíláme

Coldplay vydali velmi očekávané desáté album s názvem Moon Music

Coldplay vydali velmi očekávané desáté album s názvem Moon Music

Moon Music, které produkoval Max Martin, obsahuje srpnový singl WE PRAY, červnový singl feelslikeimfallinginlove, který byl dvakrát nominován na MTV VMAs a dosáhl prvního místa v britském airplay žebříčku.

 Třetí singl, „All My Love“ vychází spolu s albem a videoklip, který byl natočený v karaoke baru v Las Vegas.

Chris Martin nedávno zveřejnil video, ve kterém poskytl svůj vhled do alba: „Myslím, že toto album je reakcí na boj se všemi konflikty uvnitř sebe sama a také na konflikty vně. Jde o to, jaká by mohla být ta nejlepší odpověď. A myslím, že Moon Music se snaží říct, že možná láska je tou nejlepší odpovědí.“

Moon Music mělo světovou premiéru v pondělí v podniku Moon Saloon v městečku Moon v americkém státě Wisconsin. Kapela oslaví vydání alba vystoupením v sobotní show Saturday Night Live.

Nové formáty a nové standardy udržitelnosti

V souladu s průkopnickými opatřeními Coldplay pro udržitelnost na jejich aktuálním světovém turné – které dosud snížilo emise CO2e o 59 % ve srovnání s jejich předchozím turné – kapela vyvinula velké úsilí, aby byly fyzické verze Moon Music z pokud možno co nejšetrnějších materiálů. Jedná se tak o první album na světě, které vyšlo jako 140g EcoRecord rPET LP, přičemž každá kopie je vyrobena z 9 recyklovaných PET lahví.

Navíc kapela spolupracovala s dlouholetými partnery z The Ocean Cleanup na vytvoření dalšího formátu: LP v edici Notebook. rPET pro tuto edici obsahuje 70 % plastu z řek, zachyceného organizací The Ocean Cleanup z řeky Rio Las Vacas v Guatemale. Standardní CD edice Moon Music budou prvními na světě, které vyjdou na EcoCD, vytvořeném z 90 % recyklovaného polykarbonátu pocházejícího z komunálního odpadu.

Moon Music je prvním albem Coldplay od roku 2021, kdy vydali Music Of The Spheres, které obsahovalo americký singl číslo jedna „My Universe“ s BTS a bylo nominováno na Album roku na cenách Grammy. Nahrávka celkově nasbírala více než čtyři miliardy streamů.

Články, které by tě mohly zajímat