Právě vysíláme

Dua Lipa míří poprvé do Česka, hned dvakrát vystoupí v O₂ areně

13. září 2024 7:10
Dua Lipa míří poprvé do Česka, hned dvakrát vystoupí v O₂ areně

Dua Lipa míří poprvé do České republiky v rámci své Radical Optimism Tour. V Praze odehraje hned 2 koncerty. V úterý 27. května 2025 a ve středu 28. května 2025 se představí v O₂ areně.

Dua Lipa, trojnásobná držitelka cen Grammy a sedminásobná držitelka Brit Awards, oznámila, že příští rok zahájí celosvětové turné Radical Optimism Tour 2025, které nabídne více než 40 nových koncertů v Austrálii, na Novém Zélandu, v Severní Americe, Evropě a Velké Británii.

Oznámení turné následuje po očekávaném debutu zpěvačky na Pyramid Stage jako hlavní hvězdy pátečního večera na festivalu Glastonbury 2024 letos v létě. BBC její vystoupení ocenilo slovy: Dua se trefila do každé značky s přesností někoho, kdo se na tento okamžik připravoval roky.“ Po svém elektrizujícím setu na Glastonbury okamžitě vyprodala 2 po sobě jdoucí večery na kultovním londýnském stadionu Wembley, které byly naplánovány na červen 2025. Dua dosáhla nového vrcholu ve své kariéře, přičemž zájem fanoušků je rekordní.

Celosvětové turné podporuje 3. studiové album Radical Optimism, které vyšlo v pátek 3. května 2024 u Warner Records. Album se dostalo rovnou na 1. příčku v 11 zemích včetně Velké Británie, kde se stalo největším albovým debutem britského umělce v roce 2024 a získalo nejvyšší týdenní prodeje britské umělkyně od roku 2021. V USA album debutovalo na 1. místě v žebříčku Billboard Top Album Sales a na 2. místě v žebříčku Billboard 200, což znamenalo dosud největší prodejní týden. Deník The New York Times ho označil za „album non – stop bonbónků pro uši“, stejně jako časopis Variety, který prohlásil, že jde o „radostný výbuch popového důvtipu“. The New Yorker navíc ocenil, že „instrumentace je zářivá a neproniknutelná a hlavním lákadlem je Lipa.

Články, které by tě mohly zajímat