Právě vysíláme

Katy Perry má problém, natáčela bez povolení v chráněné přírodní rezervaci

15. srpna 2024 11:54
Katy Perry má problém, natáčela bez povolení v chráněné přírodní rezervaci

Španělské úřady prověřují okolnosti vzniku hudebního videa americké zpěvačky Katy Perry, které vzniklo na baleárském ostrově Ibiza. Některé jeho části byly natočeny v chráněné přírodní rezervaci.

Ve svém videoklipu k písni Lifetimes, který uveřejnila zpěvačka před šesti dny, předstírá Katy Perry, že je jednou z tisíců turistů užívajících si letní dovolenou na Ibize. Některé části videa natočené v písečných dunách mohly být podle místních médií natáčeny bez patřičného povolení v přírodním parku Ses Salines, který je chráněnou oblastí a rozkládá se na ostrovech Ibiza a Formentera ve Středozemním moři.

Záběry z videa pocházejí z malého ostrůvku S’Espalmador, který je součástí této chráněné přírodní oblasti. Písečné duny patří k ekologicky nejcennějším místům rezervace a záběry z hudebního videa Katy Perry vyvolaly u místních obyvatel pobouření, píše agentura AP. Takové natáčení sice přírodní památku neohrožuje, filmování by se ale mělo uskutečnit pouze s patřičným povolením, uvedlo regionální ministerstvo životního prostředí.

Podle firmy Universal Music, která video Katy Perry produkovala, ujišťovala místní producentská společnost, že zajistila všechna potřebná povolení. Mluvčí Universal Music uvedl, že se natáčení uskutečnilo 27. července 2024 a „den předem jsme dostali ústně povolení“. „Dodrželi jsme všechny předpisy spojené s natáčením v této oblasti a chováme maximální respekt k lokalitě a úředníkům pověřeným její ochranou,“ uvedl mluvčí.

Video, které režíroval kolumbijsko-americký režisér Matías Vásquez, zachycuje zpěvačku Katy Perry, jejíž občanské jméno je Katheryn Elizabeth Hudson, jak plave, skáče do moře nebo se baví v klubu na ostrovech, které jsou zejména v létě jedním z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších turistických středisek ve španělském Středomoří.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat