Právě vysíláme

Kevinu Jonasovi diagnostikovali rakovinu, odstranili mu bazaliom z hlavy

18. června 2024 8:10
Kevinu Jonasovi diagnostikovali rakovinu, odstranili mu bazaliom z hlavy

Kevin Jonas se po nedávné zkušenosti rozhodl pro osvětu rakoviny kůže. Před několika dny podstoupil běžnou kontrolu znamének, přičemž jedno bylo rakovinotvorné. Lékaři mu ho následně odstranili. Jak zpěvák upozornil své fanoušky, je důležité prevenci nezanedbat.

„Přátelské připomenutí – nechte si zkontrolovat svá mateřská znaménka,“ pobídl Kevin Jonas své sledující, přičemž ve sdíleném videu přiznal, že mu lékaři odstranili bazaliom z hlavy. Jde o nejčastější formu rakovinu kůže, trpí jí jedna z pěti osob. Každý rok lékaři zaznamenají více než pět milionů případů.

„Znaménko začalo růst, a tak jsem podstoupil operaci, při které mi ho odstranili,“ vysvětlil Jonas. Bazaliom patří mezi nejméně nebezpečné formy rakoviny, nešíří se totiž do jiných částí těla. Nejčastěji se vyskytuje na hlavě, krku a v oblastech nejvíce vystavených slunci.

Kevin Jonas momentálně pobývá ve Spojených státech amerických. S bratry měli původně dokončovat své celosvětové turné, kvůli filmové a muzikálové roli na Broadwayi, které dostal Nick Jonas, se ale Jonas Brothers rozhodli šňůru přerušit a znovu na ni vyrazit až září. Do Prahy zavítají v úterý 15. října 2024. Vstupenky jsou stále v prodeji. Ty zakoupené na původní termín v neděli 2. června 2024 platí i v nový termín.

Články, které by tě mohly zajímat