Právě vysíláme

Koncert Eda Sheerana se blíží. V Hradci budou jezdit 2 speciální MHD linky

24. července 2024 12:23
Koncert Eda Sheerana se blíží. V Hradci budou jezdit 2 speciální MHD linky

Na dva koncerty britského zpěváka Eda Sheerana v sobotu a v neděli na letišti v Hradci Králové budou návštěvníky vozit 2 mimořádné linky městské hromadné dopravy. Dopravu objednali pořadatelé koncertů a bude zdarma, informoval Dopravní podnik města Hradce Králové. Kvůli částečné uzavírce silnice před areálem letiště dopravní podnik o víkendu omezí provoz na linkách sítě MHD číslo 15 a 25.

Na 2 koncerty Sheerana, který je považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné světové popové scény, by mohlo dohromady dorazit až 100 tisíc lidí z celé Evropy. Mimořádné linky MHD jsou jedním z opatření, aby se lidé na koncerty do festivalového Parku 360 plynule dostali. Dalšími jsou například zvláštní vlaky nebo zvýšení kapacity parkoviště téměř dvojnásobně na 15 tisíc aut.

První mimořádná trasa MHD bude začínat u hlavního vlakového nádraží, druhá u kongresového centra Aldis. Směrem na letiště budou autobusy jezdit od 11:30 hodin do 19:15 hodin v 5 – 15 minutových intervalech. Po koncertech bude odjezd z letiště začínat ve 22:15 hodin. „Na linkách bude pendlovat minimálně 17 kloubových autobusů,“ řekl náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09).

Spoje linky číslo 15, které končí nebo začínají na zastávkách Letiště nebo Předměřice – Panelárna, budou o víkendu končit a začínat na zastávce Věkoše – Slávie. Spoje linky číslo 25, které končí a začínají na zastávce Letiště, budou končit a začínat na zastávce Rusecká.

Hradecká radnice, organizátor koncertů, policie, dopravci a dopravní experti chystali dopravní opatření několik měsíců. Některá opaření si již spoluorganizátoři z firmy Ameba Production úspěšně vyzkoušeli v polovině června při svém festivalu Rock For People, který byl také v Parku 360. Policie dříve uvedla, že kolony či zácpy v dopravě na festivalu, který navštívilo přes 40 tisíc lidí, letos nebyly.

Park 360 bude otevřený již během dne, návštěvníci tak budou moci dorazit s předstihem, a ne v jeden moment. Počet odbavovacích koridorů bude proti festivalu Rock For People zvýšený ze 14 na 38. Koncerty Eda Sheerena doprovodí další hudební program, který bude obdobou festivalové nabídky.

33letý zpěvák, skladatel a textař Ed Sheeran získal několik cen Grammy, Brit Award a dalších prestižních cen. Jeho hity jako Shape Of You, Thinking Out Loud nebo Perfect mají na YouTube dohromady 13,2 miliardy zhlédnutí. Naposledy odehrál v ČR koncert v roce 2019 na letišti v pražských Letňanech.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat