Právě vysíláme

Koncerty Eda Sheerena vidělo v Hradci téměř sto tisíc lidí, zpěvák se setkal i s Ewou Farnou

29. července 2024 10:56
Koncerty Eda Sheerena vidělo v Hradci téměř sto tisíc lidí, zpěvák se setkal i s Ewou Farnou

2 víkendové koncerty britského zpěváka Eda Sheerana v areálu bývalého královéhradeckého letiště navštívilo celkem téměř sto tisíc lidí. ČTK to řekla Anna Vašátková ze spolupořádající agentury Ameba Production. Zpěvák se v zákulisí setkal také s Ewou Farnou, která mu předskakovala.

„Akce takového rozsahu měla ve festivalovém Parku 360 premiéru. Doprava a bezpečností situace se obešla bez závažnějších problémů. V sobotu zdravotničtí záchranáři ošetřili v areálu asi 200 lidí. Nešlo o nic vážného, většinou se jednalo o dehydrataci či píchnutí hmyzem,“ ČTK Vašátková.

Aby byl příjezd návštěvníků co nejplynulejší, fan zóna otevřela po oba dva dny ve 12:00 hodin a koncertní aréna v 16:00 hodin. Eda Sheerena doprovodil další hudební program, který byl obdobou festivalové nabídky. Před zpěvákem vystoupila česká zpěvačka Ewa Farna a písničkář Calum Scott.

Policisté dohlíželi na plynulost dopravy a pořádek na příjezdových komunikacích i ve městě. V pohotovosti byli také pořádková jednotka i psovodi. Letiště je od centra Hradce Králové vzdálené asi 3 kilometry, na silnicích mezi městem a letištěm bylo podle očekávání mnoho lidí a vozidel. Odpoledne po oba dva dny se na příjezdových trasách tvořily kolony, uvedla policie.

Na parkoviště na letišti se návštěvníci koncertů dostali s předem zakoupeným parkovacím lístkem. Mezi centrem města a letištěm jezdily dvě linky kyvadlové autobusové dopravy. České dráhy na koncerty vypravily zvláštní vlaky.

Setkání s Ewou Farnou

Před svým sobotním koncertem se Ed Sheeran setkal v zákulisí i s Ewou Farnou a jejím týmem. Jak na svých sociálních sítích popsal manažer zpěvačky, ačkoliv je britský muzikant velkou světovou hvězdou, choval se velmi mile. Farna na instagramu sdílela fotografii se zpěvákem doprovázenou krátkým videem ze sobotního večera.

Rozhovor s Calumem Scottem

Evropa 2 dostala příležitost udělat rozhovor s písničkářem Calumem Scottem, který byl dalším z předskokanů Eda Sheerana. Prozradil nám například, jaký je Sheeran v soukromém životě, co dělá rád ve svém volném čase či kam letos pojede na dovolenou. Povídali jsme si také o jeho novém singlu Roots a soundtracku k filmu Garfield.

Zdroj: ČTK, redakce Evropy 2

Články, které by tě mohly zajímat