Právě vysíláme

Legendární Sex Pistols se vrátili na pódia, zazpíval si s nimi i Yungblud

14. srpna 2024 14:20
Legendární Sex Pistols se vrátili na pódia, zazpíval si s nimi i Yungblud

Legendární britská punková kapela Sex Pistols v úterý večer v Londýně slavila návrat na pódia po šestnácti letech, a to bez svého zpěváka Johna Lydona alias Johnnyho Rottena. Nahradil ho Frank Carter, na pódiu se ukázal i Yungblud.

Podle agentury DPA mají 3 původní členové vlivné skupiny s novým zpěvákem naplánovány v britské metropoli dohromady 3 dobročinné koncerty a první z nich fanoušky nadchl. Všechny 3 byly vyprodány během několika minut.

Kapela odehrála všechny písně z kultovního alba Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols, které obsahuje i megahity God SaveTthe Queen a Anarchy In The UK. Vystoupili 68letý kytarista Steve Jones, stejně starý bubeník Paul Cook, 67letý baskytarista Glen Matlock a 40letý zpěvák Frank Carter, který ještě nebyl na světě, když album Never Mind The Bollocks v roce 1977 vyšlo.

Obměněná kapela vystoupila podle DPA na „energií nabitém koncertě“ před zhruba 400 diváky v sále Bush Hall v městské části v Shepherd’s Bush v západním Londýně. Při hitu God Save The Queen na pódium přišel podpořit zpěv i Yungblud, aby se pak vmísil mezi ostatní fanoušky.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat