Právě vysíláme

Marpo láká novým singlem na chystané album, nahrával ho v Nashvillu

18. června 2024 15:10
Marpo láká novým singlem na chystané album, nahrával ho v Nashvillu

Marpo do světa posílá singl Welcome To Nashville a poutá na v pořadí už 9. album. Na to se jeho příznivci můžou těšit už v druhé polovině července. Jak napovídá název tracku, nová studiovka vznikala v kolébce country, americkém městě Nashville, a ponese příznačný název Cowboys & Dreamers. Její křest pak proběhne v sobotu 17. srpna 2024 v Ledárnách Braník.

Novou desku plnou tvrdých kytar, country, ale i elektra, nahrál Marpo v legendárním studiu Blackbird v Nashvillu, hlavním městě státu Tennessee. „Přivezl jsem opravdový klenot,“ začíná Marpo s povídáním o novince. O mix se postaral Clint Murphy a o master v Nashvillu Ryan Smith, který spolupracuje s největšími hvězdami USA, a na albu nechybí ani stopa amerického rappera Struggle Jenningse. „Setkání s ním bylo určitě životním zážitkem!“ vzpomíná s nadšením.

Produkce alba se už po šesté ujal Marcus Tran. „Spousta mých kolegů a muzikantů se diví, proč jezdíme točit do USA, když studia už dnes máme v obdobný kvalitě v celé Evropě. Jde ale o to, že jsi v jiným prostředí,“ myslí si kytarista a producent. Podotýká, že práce s profesionály z USA určujícími celosvětový trend je pro umělce inspirující a dokáže je vymanit ze zajetých kolejí.

„Já tu nechal všechno, neskutečně mě to bavilo a jsem vděčnej za tuhle nezapomenutelnou zkušenost,“ pochvaluje si Marpo. Vůbec poprvé můžou fanoušci jedinečné album pořídit na TroubleGang Festu v sobotu 13. července 2024 v Benátkách nad Jizerou. Oficiální představení pak proběhne v sobotu 17. srpna 2024 v rámci Prague Open Air v Ledárnách Braník. „V Nashvillu jsme zapustili kořeny, na podzim se sem totiž vrátíme. Bylo nám nabídnuto hrát na showcase místního nahrávacícho studia a být součástí songwriting campu!“ uzavírá rapper s úsměvem a zve k poslechu novinky Welcome To Nashville.

Články, které by tě mohly zajímat