Právě vysíláme

Matty Healy z The 1975 políbil na koncertu spoluhráče, teď má kapela na krku žalobu

31. července 2024 11:20
Matty Healy z The 1975 políbil na koncertu spoluhráče, teď má kapela na krku žalobu

Matty Healy na festivalu Good Vibes políbil vloni v červenci svého kolegu z kapely The 1975. Neuvědomil si přitom, že Malajsie, kde se akce odehrávala, je islámskou zemí. Pořadatelé koncert rychle ukončili a následně na sestavu podali žalobu. Chtějí po ní zhruba 50 milionů korun.

Matty Healy z kapely The 1975 minulý rok porušil zákony v Malajsii, když políbil svého spoluhráče Rosse MacDonalda. Vystoupení sestavy bylo zkráceno a jak následně prozradil zpěvák, kapela strávila kvůli incidentu pár hodin ve vězení. Následně jí na stole přistála žaloba. Festival Good Vibes, na kterém kolegu ze sestavy políbil, po The 1975 požaduje odškodnění.

Jak je uvedeno v dokumentu, který se dostal do rukou médiím, pořadatelé kapele i jejímu týmu objasnili, jaké zákony v Malajsii panují. „Několikrát jim to bylo připomenuto,“ stojí v papírech. The 1975 tak dopředu věděli, že kouření, pití alkoholu na pódiu, svlékání se, bavení se o politice či náboženství před fanoušky, je nepřípustné.

I přesto se rozhodli zákaz porušit. Nyní se s nimi festival soudí o zhruba padesát milionů korun. Za své vystoupení měla kapela obdržet v přepočtu sedm milionů korun v případě, že dodrží nastavená pravidla.

Malajsii jsou zákony ohledně LGBTQ+ komunity velmi přísné. Pokud by se někdo zasnoubil s osobou stejného pohlaví, hrozí mu až 20 let ve vězení.

 

Články, které by tě mohly zajímat