Právě vysíláme

Mirai definitivně přesunují turné na příští rok

3. srpna 2024 9:10
Mirai definitivně přesunují turné na příští rok

Kapela Mirai po zranění frontmana Miraie Navrátila definitivně přesunuje své letní turné. Jeho další termíny se uskuteční až v příštím roce, kdy má sestava naplánovaný i svůj doposud největší koncert v Edenu. Jak muzikanti přislíbili, ke stávajícím zastávkám přidají další.

Mirai Navrátil si před několika dny zlomil na 2 místech čelist. Kvůli zranění musel podstoupit operaci a nyní je v domácím léčení. V následujících šesti týdnech bude požívat především kašovitou stravu a hybnost čelisti bude značně omezená. Kapela Mirai se proto rozhodla s definitivní platností přesunout své turné.

„Program našeho open – air festivalu prostě potřebuje letní počasí a není možné o odjet na podzim, ani v zimě,“ uvedla kapela, která zároveň oznámila, že se s fanoušky na zbývajících zastávkách uvidí v roce 2025. „Vynahradíme si nejen místa, která jsme nestihli, ale pro velký úspěch přidáme i nějaká další,“ slibují Mirai.

Kapela dodala, že zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, a že nové termíny oznámí v příštím týdnu.

Policie hledá svědky údajného napadení

Kolem nehody Miraie Navrátila vznikly mnohé spekulace. Mimo jiné takové, že se měl po koncertě Eda Sheerana s jiným mužem poprat o dívku. Muzikant to však popřel. „Čekal jsem na tágo. Najednou šlupka bez varování a hotovo,“ napsal na Instagram.

Incident již začala prošetřovat policie. Žádá svědky o pomoc. „Na základě vydaných informací v mediálním prostředí, které se týkaly údajného fyzického napadení zpěváka skupiny Mirai, se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc. K uvedenému napadení mělo dojít v době konání buď 1. nebo 2. koncertu Eda Sheerana v Hradci Králové (sobota 27. července 2024 nebo neděle 28. července 2024). Policisté z moci úřední zahájili úkony trestního řízení pro zločin ublížení na zdraví, za což hrozí trest odnětí svobody na 2 až 8 let. Žádáme občany, kteří byli svědky události, nebo mají k dispozici videozáznamy, ať zavolají na bezplatnou linku 158.“

Články, které by tě mohly zajímat