Právě vysíláme

„Oplakáváme show, nikoliv lidské životy“: Taylor Swift se poprvé vyjádřila ke zrušeným koncertům ve Vídni

22. srpna 2024 10:55
„Oplakáváme show, nikoliv lidské životy“: Taylor Swift se poprvé vyjádřila ke zrušeným koncertům ve Vídni

Dva týdny poté, co organizátoři zrušili koncerty Taylor Swift ve Vídni kvůli plánovanému teroristickému útoku, vydala v noci na dnešek americká zpěvačka první prohlášení. V příspěvku na instagramu, ve kterém se ohlíží za tento týden ukončenou evropskou částí turné Eras Tour, vyjádřila obavy i vděk úřadům.

„Zrušení našich vídeňských koncertů bylo zdrcující,“ napsala Taylor. „Důvody zrušení mě naplnily novým pocitem strachu a obrovským pocitem viny, protože na tyto koncerty plánovalo přijít tolik lidí. Byla jsem potěšena láskou a jednotou, kterou jsem viděla ve fanoušcích. Rozhodla jsem se, že veškerá moje energie musí směřovat k ochraně půl milionu lidí,“ uvedla zpěvačka.

3 vídeňské koncerty, na které se chystaly desítky tisíc fanoušků z Rakouska i dalších zemí, zrušili organizátoři na začátku srpna kvůli teroristické hrozbě. Policie předtím oznámila, že zadržela 2 osoby pro podezření z přípravy útoků ve rakouské metropoli v době konání koncertů. Třetího člověka zatkly úřady o dva dny později.

 

 

„Díky úřadům jsme oplakávali koncerty, nikoliv životy,“ poděkovala Swift a dodala, že s vyjádřením čekala z bezpečnostních důvodů až do ukončení evropské části Eras Tour. „V takových případech je ‚mlčení‘ projevem rozvážnosti. Řeknu to jasně. Nebudu veřejně mluvit, pokud si myslím, že by to mohlo vyprovokovat ty, kteří by chtěli ublížit fanouškům na mé show,“ napsala zpěvačka.

V souvislosti se zrušením koncertů z 8. až 10. srpna 2024 Swift až do tohoto momentu nevydala žádný komentář a na žádosti o vyjádření nereagoval ani její tým, napsala agentura AP a další média. Hudebnice utlumila i aktivitu na svých sociálních sítích.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat