Právě vysíláme

Policisté hledali muži z ciziny na Colours manželku, pátrali po ní dvě hodiny

22. července 2024 13:05
Policisté hledali muži z ciziny na Colours manželku, pátrali po ní dvě hodiny

Ostravští policisté v souvislosti s festivalem Colours Of Ostrava, který v sobotu skončil v areálu Dolních Vítkovic, řešili podvody se vstupenkou či akreditací, hledali ztracenou manželku či zabavovali drony pilotům, kteří dění v areálu monitorovali bez potřebného povolení. Přesto průběh akce, kterou navštívilo přes 45 tisíc lidí, hodnotí jako poklidný.

„V oblasti veřejného pořádku a kriminality jsme řešili jednotky případů. Například se jednalo o podvod při zakoupení vstupenky přes inzertní internetový portál či o podvod s akreditací,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková. Dodala, že v několika případech se někteří návštěvníci či zvědavci snažili zachytit dění na festivalu pomocí dronu ze vzduchu. „Neměli však patřičná povolení, tudíž jsme zajistili jejich drony, jednání zadokumentovali. Přestupky se budou řešit ve správním řízení.“

Policisté se také věnovali dopravě a bezpečnosti účastníků silničního provozu. Na frekventované silnici, která vedla nedaleko areálu, byla snížena rychlost na 50 kilometrů v hodině. „Přesto jsme zaznamenali přes 230 přestupků. Jednalo se především o porušení rychlosti,“ doplnila.

V průběhu páteční noci se na policisty podle Jirouškové obrátil jeden z návštěvníků. Cizinec oznámil, že se mu ztratila na festivalu manželka. Dvě hodiny ji nemohl najít. „Kolegům se podařilo ženu vypátrat. Během několik málo minut pak došlo ke šťastnému shledání manželů,“ řekla.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat