Právě vysíláme

Šermíř Alex Choupenitch vydává před olympiádou nový singl, do klipu si přizval další české sportovce

22. července 2024 15:39
Šermíř Alex Choupenitch vydává před olympiádou nový singl, do klipu si přizval další české sportovce

Šermíř Alex Choupenitch míří do Paříže na olympiádu. Ještě před ní stihl připravit svůj nový song Long Haul. K němu připravil i klip, ve kterém se kromě něj objeví například Lukáš Krpálek, Max Habanec nebo Martin Fuksa.

Alex Choupenitch je profesionální sportovní šermíř (fleretista). V roce 2021 vybojoval na olympiádě v Tokiu bronzovou medaili. Ne každý o Alexovi ví, že se zároveň věnuje rapu. Svůj první song Víme oba vydal už v roce 2019. Jeho nejúspěšnějším singlem je track Namotaný, který vznikl loni ve spolupráci s Alanem Murinem.

Jen pár dní před odjezdem na olympijské hry v Paříži stihl Alex připravit nový singl a natočit k němu dokonce videoklip. Singl se jmenuje Long Haul a odkazuje na dlouhý let, který má být metaforou k dlouhé a náročné sportovní cestě. „Všichni jsme nastoupili do letadla a čeká nás dlouhý let – naše kariéra,“ vysvětluje Alex. Text a melodii skladby připravil přímo Choupenitch. Při produkci se spojil pro beat s Thugstagebeats a Dobrin Mitchev se postaral o mix a master.

Záběry s Alexem se natáčely v hangáru na letišti v Letňanech. V klipu byly také použity momenty z příprav dalších sportovců na olympijské hry, mezi nimi je Lukáš Krpálek, Bára Seemanová, Martin Fuksa, Kristiina Mäki, Ondřej Gemov a Max Habanec. Ti všichni míří na Olympijské hry v Paříži, které začínají v pátek 26. července 2024.

Pro zajímavost zmiňme, že Alexův otec býval operním pěvcem, který cestoval po celém světě a zpíval také v milánské La Scale nebo v Covent Garden v Londýně. Alexova nevlastní babička Taťjána Samusenková byla olympijskou vítězkou v šermu.

 

Články, které by tě mohly zajímat