Právě vysíláme

Sexuální napadení i obchodování s lidmi. Obvinění Diddyho jsou více než závažná

Sexuální napadení i obchodování s lidmi. Obvinění Diddyho jsou více než závažná

Amerického rappera a hudebního producenta Seana Diddyho Combse zadrželi v pondělí pozdě večer policisté na Manhattanu, oznámila federální prokuratura. Jaká jsou obvinění slavného a vlivného muže amerického showbyznysu.

Čtyřiapadesátiletý Combs čelí mimo jiné obvinění z obchodování s lidmi či ze spiknutí za účelem vydírání, informují agentury AP a Reuters. Už dříve na něj bylo podáno několik žalob týkajících se sexuálního napadání. Sám Combs veškerá obvinění odmítá.

Ve 14stránkovém obvinění se píše, že Combs proměnil své obchodní impérium ve zločinný podnik, v němž se se svými společníky podílel na obchodování s lidmi, nucené práci a dalších zločinech. Rapper prý vyhrožoval ženám a nutil je, aby „plnily jeho sexuální touhy“, a také je od roku 2009 opakovaně bil, kopal do nich či po nich házel předměty.

V jednom konkrétním případě, který byl zaznamenán na videu, se zpěvák v březnu 2016 snažil podplatit zaměstnance hotelové bezpečnosti, který chtěl zakročit, když Diddy hodil vázou po ženě, která se od něj snažila odejít.

Navíc podle obvinění umělec ženám dával drogy a peníze za jejich účast na sexuálních aktivitách s muži poskytujícími sexuální služby při „vysoce organizovaných představeních“.

Hudebníkův advokát Marc Agnifilo po zadržení umělce prohlásil, že rapperovi příznivci „jsou zklamáni rozhodnutím úřadu státního žalobce, který pokračuje v tom, co pokládáme za nespravedlivé pronásledování“. Zároveň zdůraznil, že jeho klient „spolupracuje při vyšetřování“ a „těší se na očištění svého jména před soudem“.

Čtyřiapadesátiletý trojnásobný držitel ceny Grammy veškerá obvinění odmítá a jeho právníci dříve podané žaloby označili za „nechutné“ a „nepodložené“ pokusy dostat se k penězům.

Američtí federální agenti v březnu provedli razie v domech spojených se Seanem Diddym Combsem v Los Angeles a v Miami. Podle amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost (DHS) domovní prohlídky souvisely s „probíhajícím vyšetřováním“ v New Yorku, Los Angeles a Miami. Combs, dříve známý jako Puff Daddy, čelí několika občanskoprávním žalobám, v nichž je obviňován ze sexuálního vykořisťování, sexuálního zneužívání a znásilnění.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat