Právě vysíláme

Ve věku 53 let podlehl rakovině DJ Dario G.

21. června 2024 12:00
Ve věku 53 let podlehl rakovině DJ Dario G.

Autor hitů Sunchyme, Carnaval De Paris, Voices, Dream To Me, Say What’s On Your Mind nebo Heaven Is Closer (Feels Like Heaven) zemřel 17. června 2024 po diagnóze s rakovinou konečníku ve 4. stádiu.

Paul Spencer byl původně členem trojice Dario G. Jejich největším hitem je skladba Sunchyme z roku 1997. Mnoho písní tohoto projektu nazpívala norská profesionální zpěvačka Ingrid Straumstøyl Råheim.

Trio se dostalo na výsluní koncem 90. let, vydalo své debutové album Sunmachine v roce 1998 a další 2 singly z alba – Carnaval De Paris (ten se stal neoficiální hymnou Mistrovství světa ve fotbale ve Francii v roce 1998 a oprášen byla pro turnaj o 4 roky později) a stejnojmenný Sunmachine. Po vydání alba odešli členové Scott Rosser a Stephen Spencer (stejné příjmení jé náhodné a bez jakýchkoliv vztahů k Paulovi) aby se věnovali jiným projektům, takže Paul Spencer nesl dále jméno Dario G jako svůj sólový akt.

V roce 2000 nahrál Dario G píseň Voices, která se objevila na soundtracku k filmu Pláž s Leonardem DiCapriem z roku 2000.

V roce 2001 byl vydán Dream To Me jako hlavní singl z 2. studiového alba In Full Colour.

Zdroj: YouTube, Facebook, Google, iDnes.cz, Wikipedia

Články, které by tě mohly zajímat