Právě vysíláme

Xindl X zpívá o datech, songem láká na nové album

12. července 2024 8:10
Xindl X zpívá o datech, songem láká na nové album

Xindl X pouští do světa singl Data, který bude součástí jeho chystaného alba Fén X. S ním na podzim muzikant vyrazí na turné, v rámci nějž se zastaví v Brně, Ostravě i Praze.

Zpěvák a skladatel Xindl X přichází s novinkou z chystaného alba Fén X, kterého se dočkáme už v pátek 13. září 2024. Píseň Data vypráví nikoliv o těch počítačových nebo mobilních, ale o těch, co nosíme v hlavě. „A o tom, jak je tahle kapacita v hlavě omezená, a tak si díky tomu často pamatujeme úplně nepodstatné nesmysly místo toho, co bychom si pamatovat chtěli,“ vysvětluje umělec. Stejně jako nedávno vydaný singl Asociál, i nejnovější počin Data patří mezi hudební experimenty.

„Chtěli jsme si zkusit složit něco ostřejšího, ale zároveň moderního. Něco, co by fanoušci od Xindla nečekali, ale zároveň s xindlovsky našlapaným textem,“ popisuje zpěvák píseň, kterou napsal společně s Jendou Vávrou a Janem Steinsdörferem během jejich první songwritingové session. Druhý zmíněný si v písničce zahrál na klávesové nástroje, Josef Štěpánek se chopil kytary, Radim Genčev baskytary a Roman Vícha usedl za bicí. „Patřičně jedovaté harmonie v backvokálech vymyslel a nazpíval Michal Skořepa,“ dodává Xindl X.

Jestli se experimentování vyplatilo nechává zpěvák na fanoušcích. „Už se moc těším, až tuhle pecku budeme hrát živě na festivalech, a především na našem podzimním turné,“ láká své příznivce. Novou desku Fén X totiž Xindl X pokřtí na několika speciálních koncertech počínaje brněnským Sonem v pondělí 11. listopadu 2024, v sobotu 16. listopadu 2024 v Garage Clubu v Ostravě a tour zakončí zastávkou v pražském Lucerna Music Baru v úterý 19. listopadu 2024.

 

Články, které by tě mohly zajímat