Právě vysíláme

Fotbalový svět šílí. Talentovaný Lamine Yamal jako miminko na fotografii s dvacetiletým Messim

10. července 2024 8:10
Fotbalový svět šílí. Talentovaný Lamine Yamal jako miminko na fotografii s dvacetiletým Messim

Svět je vážně malý. Teprve šestnáctiletý Lamine Yamal, který exceluje na fotbalovém mistrovství Evropy, sdílel fotografii s Lionelem Messim. Na tom by možná nebylo nic tak neobvyklého. Kdyby snímek nepocházel z roku 2007, kdy bylo argentinskému fotbalistovi teprve dvacet let.

„Magický dotek,“ připsal Lamine Yamal k fotografii, na které ho jako malé miminko koupe sám Lionel Messi. A vyvolal tím obrovské pozdvižení. Vždyť jak často se něco podobného stane? Snímek vznikl v roce 2007, kdy bylo Messimu teprve dvacet let a jeho hvězdná kariéra se rozjížděla.

Jak potvrdil autor snímku Joan Monfort, je skutečný. Dokonce popsal, jak fotka vznikala. „Bylo velmi těžké ji pořídit. Lionel byl v té době ještě velmi stydlivý a najednou se musel fotit s úplně cizím dítětem – miminkem, u vany plné vody a s jeho matkou,“ okomentoval.

V souvislosti s tím se objevila celá série snímků. Byly foceny pro kalendář, který šel na charitativní účely. Měl podpořit nevládní organizace v Katalánsku.

„Je to šílené. Tehdy nikdo nemohl tušit, kdo z dítěte vyroste. A taky nikdo nevěděl, jak věhlasným fotbalistou se Messi stane,“ dodal Monfort, který připomněl, že v době, kdy se MessiYamalem fotil, teprve začínal v Barceloně.

Právě za Barcelonu teď válí i Lamine Yamal. A to mu 13. července bude teprve sedmnáct let. Španělé ho považují za největší současný fotbalový talent ve své zemi.

Články, které by tě mohly zajímat