Právě vysíláme

Zápas Mikea Tysona a Jakea Paula se odkládá, někdejšího mistra těžké váhy trápí vředy

3. června 2024 12:09
Zápas Mikea Tysona a Jakea Paula se odkládá, někdejšího mistra těžké váhy trápí vředy

Bývalý mistr světa v těžké váze Mike Tyson musel kvůli zdravotním problémům odložit návrat do ringu. Legendární americký boxer, který na konci června oslaví 58. narozeniny, se měl 20. července utkat v exhibici s youtuberem Jakem Paulem. Organizátoři v pátek oznámili, že zápas se uskuteční později v tomto roce.

Tysonovi se před týdnem udělalo špatně během letu. Podle svého týmu má potíže s žaludečními vředy. Lékaři mu doporučili v příštích týdnech jen lehkou zátěž, takže se nemůže připravovat na zápas.

„Chci poděkovat svým fanouškům po celém světě za jejich podporu a pochopení. Moje tělo je jinak v nejlepší formě od devadesátých let a brzy se vrátím k plnohodnotnému trénink,“ uvedl Tyson v prohlášení.

Bývalý šampion má na kontě 50 vítězství a šest porážek. Naposledy boxoval v roce 2020 s dalším veteránem Royem Jonesem v exhibici, která skončila remízou.

Sedmadvacetiletý Paul začal boxovat před několika lety a má za sebou deset zápasů. Mezi jehož soupeři v ringu od roku 2020 byli i další youtuber, bývalý basketbalista či bojovníci MMA. Bilanci má devět vítězství a jedna porážka.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat