Právě vysíláme

Zemřela hvězda NHL Johnny Gaudreau. Hokejistu srazil opilý řidič

30. srpna 2024 14:27
Zemřela hvězda NHL Johnny Gaudreau. Hokejistu srazil opilý řidič

Ve věku 31 letech tragicky zahynul jeden z nejlepších hokejistů NHL posledních let Johnny Gaudreau, jenž ve dvou uplynulých sezonách hájil barvy Columbusu.

Při dopravní nehodě spolu s ním zemřel i jeho bratr Matthew. Blue Jackets o tom informovali na klubovém webu.

Podle dostupných informací se nehoda stala ve čtvrtek večer, když jeli oba na kolech v okolí domu jejich rodiny v Salemu v New Jersey, kde se Gaudreau také narodil. Během jejich jízdy je měl srazit opilý řidič v autě.

Johnny Gaudreau v nejlepší lize světa odehrál 763 zápasů, hrál za Calgary i Columbus. Pro jeho nezaměnitelné umění mu přezdívali příznačně – Johnny Hockey. Poslední utkání si zahrál na mistrovství světa v Praze. Čtvrtfinále proti Česku. „Jsme šokováni a zničení touto neuvěřitelnou tragédií. Johnny hrál se skutečným nadšením, což viděl každý, kdo ho na ledě potkal. Bude nám enormně chybět a uděláme všechno proto, abychom pomohli rodině, kterou zasáhla tato strašlivá událost,“ uvedla organické Columbus Blue JacketGaudreau, jenž spolu s manželkou Meredith vychovával dceru Noau a syna Johnnyho, zářil na ledě zejména díky mimořádně šikovným rukám.

 Profimedia

Články, které by tě mohly zajímat