Právě vysíláme

EURO klepe na dveře. Highland se rozhodli českou reprezentaci podpořit singlem Vášeň

6. června 2024 8:10
EURO klepe na dveře. Highland se rozhodli českou reprezentaci podpořit singlem Vášeň

Už příští pátek odstartuje fotbalové EURO, které letos hostí sousední Německo. Kapela Highland na podporu české reprezentace vydává singl Vášeň, k níž za účasti vicemistrů z evropského šampionátu z roku 1996 a dalších muzikantů a herců natočila také videoklip.

Eduard Rovenský z kapely Highland spolu s Václavem TichýmNadace fotbalových internacionálů Jirkou Zahradníkem z projektu Dortem proti rakovině a Petrem Urbánkem dali dohromady zajímavou směsici fotbalistů, hudebníků a herců, kteří právě teď vypouští do světa svůj nový videoklip na podporu České fotbalové reprezentace, jež si v kvalifikačním boji vykopala účast na evropském šampionátu.

Z fotbalových internacionálů neodmítli pozvání legendy jako Tomáš Skuhravý, Horst Siegl, Ladislav Vízek, Michal Horňák, Václav Němeček, Martin Frýdek nebo nezapomenutelný fotbalový arbitr Pavlín Jirků. Mezi muzikanty, kteří v rámci natáčení s bývalou fotbalovou reprezentací sehráli přátelské utkání, nechybí Jakub Smolík, kluci z kapely O5 a Radeček, Civilní Obrana, KluciZND, Zputnik nebo dvojnásobní nositelé Ceny Anděl – Pio Squad.

O režii a kameru, stejně jako o střih a část scénáře, se postaral videomaker Zbyněk Lola, který na kameře postupně zachytil kromě fotbalového utkání na stadionu SK Dolní Chabry i improvizované nahrávací studio z jedné fotbalové šatny, domov Vladimíra Šmicra nebo třeba scény s fanoušky na fotbalovém stadioně FC Vysočina v Jihlavě.

Kořením videoklipu jsou herečky Barbora Mottlová, Karolína Krézlová a Kateřina Blažková, které dodávají snímku emoce a uměleckou stránku věci.

 

„Byl to ohromný zážitek spolupracovat s takto různorodou skupinou kamarádů, kolegů a dětských hrdinů, kterými fotbalové legendy typu Horsta Siegla nebo Tomáše Skuhravého pro mne i spoustu dalších kluků jsou,“ říká k natáčení klipu jeden z organizátorů Eda Rovenský.

„Chtěli jsme udělat fanouškovské video, které po mistrovství světa v hokeji konaném v České republice zase vrátí pozornost na chvíli k fotbalu. To jsme ale ještě nevěděli, že skvělý národní hokejový tým vyhraje zlato a národ bude žít hokejem ještě týdny po konci šampionátu. Díky Vaškovi Tichému a Petrovi Urbánkovi, kteří nám pomohli dát dohromady neskutečnou partu lidí a Zbyňovi Lolovi, který natočil skvělý videoklip, věřím, že všichni ti, kteří ještě slaví titul mistrů světa, teď začnou očekávat start EURO 2024 a budou znovu fandit, tentokrát fotbalovému nároďáku. Snad z šampionátu v Německu přiveze obdobně úžasný výsledek, jako vybojovali naši hokejisti v Praze,“ doufá Rovenský.

Fotbalová hymna má navíc zajímavý přesah, kdy dva originální dresy reprezentace věnované Nadací fotbalových internacionálu a jedna replika, byly při natáčení podepsány účastníky videoklipu a půjdou ještě před EUREM do dražby ve prospěch projektu Dortem proti rakovině (DPR), který pomáhá onkologicky nemocným dětem. Bližší informace o samotné dražbě dresů najdete už brzy na facebookových stránkách DPR.

Články, které by tě mohly zajímat