Právě vysíláme

Herečka odtajněna. Kdo si zahraje Amy Winehouse v autobiografickém filmu?

16. ledna 2023 10:45
Herečka odtajněna. Kdo si zahraje Amy Winehouse v autobiografickém filmu?

Slavnou zpěvačku Amy Winehouse ztvární v novém životopisném filmu britská herečka Marisa Abela. Natáčení začne v Londýně právě dnes, informovala agentura Reuters s odvoláním na produkční a distribuční společnost StudioCanal.

Celovečerní hraný film se bude jmenovat Back To Black podle druhého a zároveň posledního studiového alba zpěvačky, která zemřela v roce 2011, ve svých 27 letech, na otravu alkoholem spojenou s bulimií. Šestinásobná držitelka cen Grammy bojovala se závislostí na alkoholu a drogách po velkou část své kariéry. Snímek natočí britská režisérka Sam Taylor – Johnson, která se proslavila erotickým romantickým dramatem Padesát odstínů šedi.

O tom, kdo ztvární hlavní roli zpěvačky, se dlouho spekulovalo. Šestadvacetiletá Marisa Abela je známá ze seriálu Sektor (Industry) televizní stanice HBO, který vypráví o mladých bankéřích.

Marisa jako Amy Winehouse

„Jako filmařka si opravdu nemůžu přát víc. Jsem nadšená, ale zároveň cítím pokoru, že jsem dostala příležitost převést Amyin nádherně jedinečný a tragický příběh na plátna kin společně s nejdůležitější částí jejího odkazu, s její hudbou,“ uvedla režisérka. „Jsem si plně vědoma své odpovědnosti a se svým spolupracovníkem Mattem Greenhalghem vytvořím film, který budeme všichni milovat a mít navždy v srdci. Stejně jako máme Amy,“ dodala.

Winehouse, která se proslavila hity jako Rehab a Back To Black, byla považována za jednu z nejtalentovanějších zpěvaček své generace a její předčasná smrt otřásla hudebním světem. O jejím životě už bylo natočeno několik dokumentárních filmů.

Marisa Abela

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat