Právě vysíláme

Svou Miss už má i umělá inteligence, stala se jí dívka z Maroka

11. července 2024 8:10
Svou Miss už má i umělá inteligence, stala se jí dívka z Maroka

Umělá inteligence vládne světu. Za sebou má dokonce první soutěž krásy, do níž bylo přihlášených přes 1500 modelek. Kvůli obrovskému zájmu dokonce organizátoři přesouvali termín finále. Mezi dívkami uspěla Kenza Layli z Maroka.

Do Miss AI se mohly zapojit pouze modelky vytvořené umělou inteligencí. Z více než 1500 přihlášených se do finále dostala desítka, přičemž o největší krásce rozhodovala tříčlenná porota v noci z 8. na 9. července. Vítězkou se stala Kenza Layli z Maroka.

Vítězka, respektive její stvořitel, si odnesla hlavní cenu v hodnotě zhruba 300 tisíc korun, jejíž součástí je mimo jiné mentorský program. Na druhém místě skončila Lalina Valina z Francie, třetí příčka pak patří Olivii C z Portugalska. Do soutěže dorazily přihlášky z Ameriky, Afriky, Jižní Indie, Evropy, Japonska, Číny i Jižní Koreje.

Modelka, která se soutěže chtěla zúčastnit, musela žít virtuálním životem. To znamená, že nestačilo pouze vygenerovat fotografii na sítích. Musela mít mimo jiné svůj profil na Instagramu a pravidelně na něj přidávat příspěvky či komunikovat s fanoušky.

Kenza své ocenění převzala v projevu vygenerovaném umělou inteligencí. Vyjádřila své díky pořadatelům i dalším soutěžícím a nechala se slyšet, že bude i nadále podporovat rozmanitost a svou víru v to, že umělá inteligence dokáže zlepšit životy.

Soutěž byla v minulosti mnohokrát kritizována za podporování falešných norem krásy. Pořadatelé ji naopak považují za „futuristickou“.

Články, které by tě mohly zajímat