20 nejodpornějších jídel, které lidi doopravdy jedí. To nestrávíte
Že máte – co se jídel týče – pro strach uděláno? Haha. Tohle byste určitě nedali!
20. místo: Zaživa vařená kachní embrya – Konzumují se se vším všudy, tedy i s již vyvinutým zobáčkem a křídly.
19. místo: Shnilý ovčí sýr – tradiční italský sýr, který se nechává hnít venku, aby do něj mohly mouchy naklást vajíčka. Jí se i spolu s vylíhlými bílými červi a léta byl zakázán a prodáván jen na černém trhu.
18. místo: Smažený hmyz a červi – Pochoutka rozšířená všude možně po světě, zvláště ale v Asii, Africe a Latinské Americe.
17. místo: Kiviak – Kiviak je tradiční jídlo podávané v Grónsku. Jak se připravuje? Mrtvé alky, což jsou ptáci podobní tučňákům, se nacpou do vyprázdněné tělní dutiny lachtana a nechají se zahrabané pod kameny „zrát“ po dobu 3 až 18 měsíců. Jedí se syrové po dobu zimních měsíců.
16. místo: Stará vejce – Pochoutka servírovaná v Číně. Vejce se nechávají odležet ve směsi popela, hlíny a soli po dobu několika týdnů až měsíců. V průběhu této doby žloutek pěkně zezelená až zešedne a bílek se změní ve žlutohnědou rosolovitou hmotu.
15. místo: Smažení pavouci – Delikatesa z Kambodži.
14. místo: Smalahove (ovčí hlava) – Tradiční jídlo Norska: uzená či sušená hlava ovce. Podává se s bramborovou kaší před Vánoci.
13. místo: Escamole nebo-li mravenčí larvy – Kde si na téhle lahůdce pochutnáte? V Mexiku.
12. místo: Myší víno – Vyrábí se v Číně z myších embryí. Vždyť čím lepším spláchnout syrovou rybu, než vínem z malých myšek?
11. místo: Syrová chobotnice – Podává se se sezamovými semínky a sezamovým olejem a ač vypadá bezpečně, dejte si pozor. Chapadla se vám mohou přisát v hrdle a pěkně vás přidusit, pokud je spolknete nerozžvýkaná.
10. místo: Oči tuňáka – Ve většině japonských obchodů najdete balíčky očí tuňáka, jak na vás skelně zírají. Mňam!
9. místo: Durian – Durian je asijské ovoce známé svým pronikavým zápachem, který lidé popisují jako směs shnilé cibule a splašek. V dopravních prostředcích je například zakázáno durian přepravovat.
8. místo: Ikizukuri nebo-li živí mořští tvorové – Ryby jsou připravovány, aniž by byly zabity a servírovány ještě s bicím srdcem. V mnoha zemích je toto jídlo zakázáno jako barbarské.
7. místo: Palačinky z krve – Švédská a finská specialita připravovaná z prasečí krve.
6. místo: Kuřecí hřebínky – Pochoutka používaná v italské a francouzské kuchyni. Prý velmi chutná, ale jemně pálivá.
5. místo: Syrové žraločí maso – Uleželé po dobu 5 měsíců vyvolává u lidí, kteří ho zkouší poprvé, většinou dávivý efekt. Hrozně totiž smrdí. Doporučuje se zapít panákem něčeho silného.
4. místo: Býčí penis – Ano, toto se opravdu jí. V Číně patří býčí penis k vyhlášeným afrodiziakům.
3. místo: Mongolský Boodog – O co jde? O velkého hlodavce, nebo kozu uvařeného se vším všudy – tedy i s vlastní kůží a vnitřnostmi.
2. místo: Býčí varlata – Podávají se smažená či nadívaná. Mňamy mňam!
1. místo: Haggis – Skotské národní jídlo sestávající se z ovčího srdce, jater a plic podávaných v ovčím žaludku. No, kdo by si nedal?
Podívejte se do naší galerie na fotky dalších laskomin:
Zdroj: YouTube, The Travel Tart, Shutterstock, bumantourmongolia,