Právě vysíláme

Bizár v čínské ZOO: Nabarvené psy vydávali za pandy

24. září 2024 12:02
Bizár v čínské ZOO: Nabarvené psy vydávali za pandy

Čínská zoologická zahrada v Šan-weji v jihovýchodní provincii Kuang-tung návštěvníkům ukazovala falešné pandy. Brzy se totiž ukázalo, že namísto oblíbených medvědovitých šelem se ve výběhu nacházejí odpovídajícím černobílým způsobem nabarvení psi huňatého plemene čau-čau, informuje CNN.

Na síti Douyin, čínské obdobě TikToku, koluje video, na kterém jsou ve výběhu dvě „pandy“. Návštěvníky šokovalo, že zvířata měla dlouhý ocas, těžce dýchala a dokonce i štěkala. Zoologická zahrada na kritiku odpověděla, že obě zvířata jsou plemena „pandích psů“. Pod tíhou množících se videí a fotografií však nakonec zařízení přiznalo, že nabarvilo huňatou srst psů, aby vypadali jako pandy.

„Nám psům čau-čau říkají pandí psi, protože jsme pomalovaní a vypadáme jako pandy. Jsme hodní, chytří, přátelští, roztomilí a nádherní,“ stojí nyní na informační tabuli u výběhu. Ředitelka zoologické zahrady řekla, že psi jsou jednou z hlavních atrakcí zařízení, které nazvala „rájem podivných zvířat a roztomilých mazlíčků“.

Není to poprvé, kdy někdo přemaloval zvíře, aby připomínalo vzácnější druh. V zoologické zahradě ve východočínské provincii Ťiang-su například už letos v květnu udělali totéž a psí plemeno čau-čau vydávali po nabarvení za pandu. V roce 2019 nabízela jedna čínská kavárna na jihozápadě země zákazníkům „proměnu“ jejich psího mazlíčka v pandu za v přepočtu skoro 4900 korun. Káhirská zoologická zahrada zase v roce 2018 pomalovala osla černými pruhy a vydávala ho za zebru.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat