Právě vysíláme

Další problém nejsledovanějšího youtubera světa. MrBeats prý toleroval sexuální obtěžování

3. října 2024 13:38
Další problém nejsledovanějšího youtubera světa. MrBeats prý toleroval sexuální obtěžování

Řítí se to jako lavina! Na nejslavnější muže světa se valí jeden skandál za druhým. Po P. Diddym čelí drsné žalobě i nejsledovanější světový youtuber.

Jimmy Donaldson alias MrBeats je nejsledovanějším tvůrcem na platformě YouTube. Youtuber má 318 milionů odběratelů a pyšní se i titulem multimilionář. Nyní se ovšem na byznysmena, který vlastní i několik úspěšných firem, valí jeden průšvih za druhým.

V létě letošního roku byl youtuber nařčen z propagace hazardu, nevyplácení svých zaměstnanců a obsahu, který se rozhodně nezakládá na pravdě. Rovněž byl obviněn z toho, že využívá charitativní činnost pouze k zviditelnění své osoby.

Nyní ovšem musí MrBeats čelit nové žalobě, která je rovněž velmi závažná. Čtyřiapadesátistránková žaloba dle médií obsahuje nařčení z přehlížení sexuálního obtěžování. Podala ji pětice žen, které se zúčastnily reality show na motivy seriálu Squid Games, kterou měl na starost právě MrBeats. V show se hrálo o pět milionů dolarů a účastnila se jí tisícovka lidí. Reality show vznikala i pod záštitou služby Prime Video.

V žalobě stojí, že při natáčení show byla záměrně tolerována misogynie a sexismus. Soutěžící prý byly navíc neustále sledováni i mimo natáčení a produkcí až příliš kontrolováni. Dokonce i během spánku. Bylo jim údajně odepřeno jakékoliv soukromí a kontakt s okolním světem. Jídlo navíc dostávali pouze sporadicky a většina z nich byla podvyživena. Jeden účastník uvedl, že se mu dostalo i velmi pozdě potřebných léků.

Na place prý trpěly převážně ženy. Ty údajně musely čelit sexuálnímu obtěžování a velmi nepříjemné atmosféře. O jakou formu obtěžování se ovšem přesně jedná, to nebylo uvedeno.

Články, které by tě mohly zajímat