Právě vysíláme

Elon Musk povolil svému synovi změnu pohlaví. Teď svého rozhodnutí lituje

25. července 2024 14:29
Elon Musk povolil svému synovi změnu pohlaví. Teď svého rozhodnutí lituje

Elon Musk je miliardář a podnikatel, který byl vícekrát ženatý a má 12 dětí. Ne se všemi má ovšem blízký vztah. Jedno z jejich dětí podstoupilo změnu pohlaví, se kterou ovšem Elon zpětně nesouhlasí.

Vivian Jenna Wilson je dvacetiletou dcerou nejbohatšího muže planety a před čtyřmi lety podstoupila tranzici, tedy změnu pohlaví. Souhlas u tehdy ještě neplnoletého syna musel dát rodič a sám Musk podepsal dokumenty, které změnu identity povolily. Nyní ovšem Elon tvrdí, že zpětně svého rozhodnutí lituje a k podpisu byl v podstatě dotlačen.

Majitel společnosti SpaceX tvrdí, že byl v podstatě podveden za účelem toho, aby papíry podepsal a dovolil změnu pohlaví syna Xaviera. V té době prý celý svět řešil covidovou krizi, všude vládl zmatek a Muskovi bylo dle jeho slov řečeno, že Xavier může spáchat sebevraždu.

Elon v rozhovoru pro Daily Wire rovněž promluvil o tom, že rázně nesouhlasí s propagováním transexuality ve společnosti. „Je to neuvěřitelné zlo a souhlasím, že lidé, kteří to propagují, by měli jít do vězení,“ uvedl a svého syna označil „za mrtvého“. „Byl jsem k tomu donucen podvodem. Nebylo mi vysvětleno, že léky blokující pubertu jsou vlastně jen sterilizační léky. V podstatě jsem přišel o syna. Ne nadarmo se tomu říká ‚deadnaming‘. Důvod, proč tomu tak říkají, je ten, že váš syn je mrtvý. Můj syn Xavier je mrtvý, zabil ho virus woke kultury,“ prohlásil miliardář.

Jeho dcera na otcovo prohlášení reagovala videem na sociální síti X.

Články, které by tě mohly zajímat