Právě vysíláme

Muradov nesmí pobývat v Česku. Budu dál bojovat, tvrdí

5. září 2024 13:11
Muradov nesmí pobývat v Česku. Budu dál bojovat, tvrdí

Makhmud Muradov je zápasník MMA, který má uzbecké kořeny. Nyní bude ovšem muset opustit Českou republiku. Dle Ministerstva vnitra totiž „ohrožuje bezpečnost státu“.

Muradov už dlouhodobě řeší povolení k přechodnému pobytu v České republice. Jak uvedl web Aktuálně.cz, letos v květnu mu byl pobyt zakázán Odborem azylové a migrační politiky. Proti rozhodnutí podal zápasník odvolání, které bylo ale nyní zamítnuto.

Muradov dle úřadů ohrožuje veřejný pořádek a bezpečnost státu.  Rozhodnutí padlo na základě zprávy Národní centrály proti organizovanému zločinu, dle které Makhmud udržuje styky s příslušníky balkánského organizovaného zločinu.

Dle rozsudku musí Muradov Českou republiku opustit. Zdržovat se zde může v rozmezí půl roku nanejvýš 90 dní. Toto rozhodnutí je pro zápasníka jistě velmi komplikované v osobní rovině. V České republice má totiž nejenom dceru, ale i přítelkyni. Čeká ho navíc zápas v organizaci Oktagon.

Muradov celou situaci okomentoval pro CNN Prima News. „Nic to neznamená, budu dál bojovat,“ uvedl. „Byl jsem u soudu, zamítli mi žádost. Ale budu dál v Čechách, už mi to v minulosti zamítli mnohokrát… Podám opět žalobu, protože vím, že mám nárok tu být. Nikdo mě nevyhodil, nic takového. Nemají proti mně nic. Vždy říkám: ‚Udělejte se mnou výslech a já vám vše řeknu.‘ Prý se stýkám s lidmi, kteří jsou nebezpeční a mohou způsobit problémy. Nevím, o koho se jedná, to mi neřekli. Tak ať je zavřou. Prosil jsem je, ať mi sdělí, o koho se jedná, a já řeknu, jestli jsem se s nimi někdy sešel a proč. Ale v současnosti vůbec nevím, o koho má jít. Nerozumím tomu,“ uvedl zápasník pocházející z Uzbekistánu.

Články, které by tě mohly zajímat