Právě vysíláme

Naomi Campbell byla vyloučena z charitativní organizace. Za její peníze si dopřávala luxusní dovolené

30. září 2024 11:53
Naomi Campbell byla vyloučena z charitativní organizace. Za její peníze si dopřávala luxusní dovolené

Slavné osobnosti se často věnují charitě a rádi o tom především mluví. Jaké je však skutečné pozadí jejich aktivit? To nyní prasklo na světoznámou modelku Naomi Campbell.

Modelky se často pyšní tím, že hojně podporují dobročinné organizace. I Naomi Campbell byla dlouhou dobu podporovatelkou charity pod názvem Fashion for Relief. Ta měla pomáhat chudým a zvyšovat dostupnost lékařské péče. Nyní byla ovšem afroamerická kráska z organizace vyloučena, protože zneužívala získané finance k vlastnímu potěšení.

Naomi patřila mezi nejúspěšnější modelky světa a jistě si na finance nemůže stěžovat. I tak bylo ovšem zjištěno, že charitativní organizace jí proplácela luxusní pobyty v drahých hotelech a drahé galavečery. Magazín The Mirror zjistil, že modelce byl například proplacen třídenní pobyt v Cannes za 236 tisíc korun. Galavečer na stejném místě pak stál neuvěřitelných 48 milionů. Naomi byl pak zaplacen i let z Londýna do Nice za 372 tisíc korun. Zjištěno bylo navíc i to, že finance organizace byly vedeny právníky a účetními a peníze neputovaly přes oficiální bankovní účet charity.

Campbell byla jedním ze správců organizace a po odhalení těchto skutečností byla vykázána. Nadace Fashion for Relief byla posléze zrušena. Naomi se k celé situaci prozatím nevyjádřila.

Články, které by tě mohly zajímat