Právě vysíláme

Nerozčiluj se! Na vysokou míru stresu tě upozorní chytrý náramek

20. ledna 2016 10:45
Nerozčiluj se! Na vysokou míru stresu tě upozorní chytrý náramek

Počet kroků, naběhané kilometry a výše spálených kalorií. Tyto hodnoty umí sledovat kdejaký chytrý náramek. Tenhle ale dokáže mapovat tvoje emoce.

Stres – to je zaklínadlo dnešní moderní doby. Všichni ho zažíváme, všichni se na něj odvoláváme. Tahle vychytávka by ti ho měla pomoci mapovat, zvládat a postupně odbourávat. Chytrý náramek Feel totiž pracuje s tvými emocemi.

Náramek má na své vnitřní straně zabudované senzory, které snímají odpor tvé kůže, její teplotu a krevní puls. Ve spolupráci s dalšími snímači pak software dokáže vyhodnotit, jakou aktivitu právě provádíš a jestli zrovna neprožíváš nějakou negativní emoci. Upozorní tě na ni například vibrací a zároveň odešle data do tvého mobilního telefonu.

V něm si pomocí aplikace můžeš nasbíraná data vyhodnotit a zobrazit v nejrůznějších grafech. Jednoduše tak zjistíš, kdy a hlavně co tě nejvíc štve. Aktivity, které ti přinášejí nejvyšší míru stresu, se můžeš snažit odbourat či omezit. Náramek zároveň nabízí praktické rady a tipy, jak se stresem pracovat nebo jak a čím se uvolnit.

Výrobce chce zahájit prodej náramku Feel ve dvou fázích. Na přelomu jara a léta začnou předprodeje za 149 dolarů (cca 3 700 Kč), následně od druhé poloviny roku bude prodejní cena 199 dolarů (necelých 5 tisíc korun). V plánech je nejen prodej jednotlivcům, ale také využití při terapiích u odborníků.

Těžko se ti v zimě vstává? Tenhle budík tě donutí

Něco pro lenochy: Boty si „zavážeš“ svým chytrým mobilem

Články, které by tě mohly zajímat