Právě vysíláme

Rapper Diddy, obviňovaný ze sexuálních útoků, byl zatčen policií

17. září 2024 9:37
Rapper Diddy, obviňovaný ze sexuálních útoků, byl zatčen policií

Amerického rappera a hudebního producenta Seana Diddyho Combse zadrželi policisté na Manhattanu, oznámila federální prokuratura.

Stalo se tak po podání několika žalob týkajících se sexuálního napadání, připomněla agentura AFP. Podrobnosti obvinění, na jehož základě byl Diddy Combs zadržen, slíbil prokurátor Damian Williams oznámit později.

Hudebníkův advokát Marc Agnifilo prohlásil, že rapperovi příznivci „jsou zklamáni rozhodnutím úřadu státního žalobce, který pokračuje v tom, co pokládáme za nespravedlivé pronásledování“. Zároveň zdůraznil, že jeho klient „spolupracuje při vyšetřování“ a „těší se na očištění svého jména před soudem“.

Čtyřiapadesátiletý trojnásobný držitel ceny Grammy veškerá obvinění odmítá a jeho právníci dříve podané žaloby označili za „nechutné“ a „nepodložené“ pokusy dostat se k penězům.

Američtí federální agenti v březnu provedli razie v domech spojených se Seanem Diddym Combsem v Los Angeles a v Miami. Podle amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost (DHS) domovní prohlídky souvisely s „probíhajícím vyšetřováním“ v New Yorku, Los Angeles a Miami. Combs, dříve známý jako Puff Daddy, čelí několika občanskoprávním žalobám, v nichž je obviňován ze sexuálního vykořisťování, sexuálního zneužívání a znásilnění.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat