Právě vysíláme

Skutečný Erik Menendez kritizuje sérii Monsters. Co vzkazuje tvůrcům?

23. září 2024 11:02
Skutečný Erik Menendez kritizuje sérii Monsters. Co vzkazuje tvůrcům?

Na Netflix se dostala dlouho očekávaná série o bratrech Menendezových, kteří zavraždili své vlastní rodiče. A ačkoliv jsou bratři stále ve vězení, kde si odpykávají životní trest, neváhali i tak sérii okomentovat.

Ačkoliv série nazvaná Monstra nabízí komplexní pohled na slavnou vraždu a přináší dva různé pohledy na věc, Lyle a Erik nejsou ze seriálu vůbec nadšeni. A i když si odpykávají doživotní trest, i tak sérii okomentovali prostřednictvím prohlášení z věznice.

Erik je ve skutečnosti ženatý se ženou Tammi. Ta na svém twitterovém účtu vydala prohlášení, v kterém Erik seriál jasně odsuzuje a vymezuje se proti zobrazení svého vlastního příběhu. Jeho názorem je totiž to, že hlavní producent Ryan Murphy měl s natočením špatný úmysl a podává mylné informace o celém procesu. „S těžkým srdcem říkám, a rozhodně tomu věřím, že Ryan Murphy přece nemůže být tak naivní a nepřesný, pokud jde o fakta o našich životech, aby to udělal bez špatného úmyslu,“ napsal Menendez ve svém prohlášení s tím, že jeho starší bratr Lyle byl v seriálu zobrazen jako hloupá karikatura.

 

„Je smutné vědět, že lživé zobrazení tragédie kolem našeho zločinu posunulo skutečnou pravdu o několik kroků zpět – zpět v čase do doby, kdy obžaloba postavila příběh na systému přesvědčení, že muži nebyli sexuálně zneužíváni a že muži prožívali trauma ze znásilnění zcela jinak než ženy,“ stojí v oficiálním prohlášení. Bratři Menendezovi totiž do dnešního dne tvrdí, že své rodiče zavraždili kvůli celoživotnímu sexuálnímu a psychickému zneužívání. I dnes ostatně trvají na tom, aby byl jejich případ znovu přezkoumán. „To nám pravda nestačí? Nechť pravda zůstane pravdou. Jak demoralizující je vědomí, že jeden člověk s mocí může podkopat desítky let trvající pokrok,“ napsal Erik a poděkoval všem za podporu.

Skuteční bratři Lyle a Erik

Články, které by tě mohly zajímat