Právě vysíláme

V Pardubicích se srazily vlaky. Čtyři mrtví a desítky zraněných

6. června 2024 1:18
V Pardubicích se srazily vlaky. Čtyři mrtví a desítky zraněných

Po noční tragické srážce vlaků v Pardubicích tři nemocnice z okolí přijaly 27 lidí. V nemocnici v Pardubicích jich skončilo 18, v Chrudimi tři a v Hradci Králové šest. Některé ze zraněných nemocnice po ošetření už propustily domů. Čtyři lidé zemřeli.

Lidé při nehodě utrpěli hlavně poranění hlavy, krční páteře, otřesy mozku a pohmožděniny, uvedla Semrádová. „Do Pardubic bylo přivezeno 18 lidí, do Chrudimi tři. Z chrudimských pacientů zůstávali přes noc na pozorování všichni, v průběhu dneška nebo pátku bychom je mohli propustit do domácího léčení,“ dodala. V Pardubické nemocnici je podle ní pět pacientů se středně vážnými zraněními, ostatní s lehkými. Kdy by mohli být propuštění, zatím není jasné.

Fakultní nemocnice Hradec Králové podle svého mluvčího v souvislosti s nehodou v Pardubicích neprodleně posílila svůj traumatologický tým a byla připravená na příjem vyššího počtu zraněných. „Do nemocnice bylo převezeno celkem šest lehce zraněných osob, dva dospělí a čtyři děti. K dnešní sedmé hodině zůstávají v péči lékařů nemocnice dvě osoby, ostatní pacienti již byli propuštěni do domácí péče,“ řekl Sochor ČTK.

Při čelní srážce expresního vlaku dopravce RegioJet s nákladním vlakem v noci na dnešek v Pardubicích zemřeli čtyři lidé. V rychlíku podle hasičů z Pardubického kraje cestovalo kolem 380 lidí. Nehodu vyšetřuje Drážní inspekce a policie. Vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, řekla dnes ČTK mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Provoz na koridorové železniční trati přes Pardubice na Moravu se zastavil, vlakové spoje České dráhy nahradily autobusy, v některých úsecích ale vlaky vůbec nejezdí.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat