Právě vysíláme

Liam Payne požil před smrtí koktejl drog zvaný růžový kokain

22. října 2024 13:10
Liam Payne požil před smrtí koktejl drog zvaný růžový kokain

Liam Payne zemřel ve středu 16. října 2024 po pádu z balkonu svého hotelového pokoje v Argentině. Jak nyní potvrdily výsledky toxikologie, před smrtí požil takzvaný růžový kokain. V souvislosti se skonem zpěváka vyšetřuje policie dva zaměstnance hotelu, kteří mu měli drogy propašovat na pokoj.

S předběžnými výsledky toxikologie obeznámil novináře pod rouškou anonymity jeden z argentinských úředníků. Jak uvedl, zpěvákovi koloval v době smrti v těle takzvaný růžový kokain. Je známý především v Latinské Americe a jde o jakýsi koktejl drog obarvených narůžovo, může obsahovat ketamin, metamfetamin nebo MDMA. Nejde nicméně o oficiální toxikologické výsledky, ty budou známy až v rozsahu několika týdnů.

Před odjezdem do Argentiny měl být přitom zpěvák čistý. Aby došlo k obnovení jeho víza pro pobyt v USA, musel kvůli své minulosti podstoupit test na drogy. Stalo se tak 30. září 2024. V pátek 18. října 2024, tedy 2 dny po jeho smrti, přišly výsledky, které prokázaly, že v době testů nebyly v jeho těle žádné drogy. Uvedl to deník The Sun.

Pitva podle státního zastupitelství prokázala, že příčinou smrti muzikanta bylo krvácení a mnohočetná zranění. Smrt by dle lékařů způsobila i zranění hlavy, kterou si měl Payne rozrazit, sama o sobě. Během pádu mohl být zpěvák v částečném nebo úplném bezvědomí.

V souvislosti se smrtí Paynea vyšetřuje policie 2 hotelové zaměstnance. Podezřívá je, že právě oni propašovali někdejšímu členovi One Direction drogy na pokoj.

K úmrtí svého kamaráda se vyjádřili i bývalí členové jeho kapely. „Přišel jsem o svého bratra, člověka, ke kterému jsem vzhlížel. Liame, bojuji s tím, ti říct sbohem. Chci, abys věděl, že pokud mě bude Bear potřebovat, budu tady pro něj. Budu mu vyprávět o tom, jak úžasný jeho táta byl,“ uvedl Louis Tomlinson.

Přítelkyně Payna Kate Cassidy, s níž randil od roku 2022, napsala:Liame, můj anděli, jsi moje všechno. Chci, abys věděl, že jsem tě bezpodmínečně milovala. Budu Tě milovat do konce svého života. Miluju Tě, Liame.“

Články, které by tě mohly zajímat