Právě vysíláme

Oasis kvůli velkému zájmu o návratové turné přidávají koncerty

30. srpna 2024 10:56
Oasis kvůli velkému zájmu o návratové turné přidávají koncerty

Britská hudební kapela Oasis kvůli obrovskému zájmu o návratové turné dnes ohlásila tři dodatečné koncerty na svém britském turné v příštím roce. Kromě toho se spekuluje se, že se vydají koncertovat i mimo Britské ostrovy, například do Severní Ameriky.

„Kvůli bezprecedentnímu zájmu budou v Británii přidány tři nové termíny k turné Oasis Live ‘25,“ oznámil na platformě X jeden z vůdčích členů kapely Noel Gallagher, kvůli jehož roztržce s mladším bratrem Liamem se v roce 2009 jedna z nejpopulárnějších popových skupin na světě rozpadla. Comeback a první společné turné po 15 letech ohlásili bratři Gallagherové v úterý.

Oznámení okamžitě vyvolalo nadšení fanoušků brit – popové kapely, která ke svým původně plánovaným 14 koncertům v Británii a Irsku pro velký zájem přidala další 3 vystoupení v létě příštího roku, a sice ve středu 16. července 2025 v domovském Manchesteru, ve středu 30. července 2025 v Londýně a v úterý 12. srpna 2025 v Edinburghu. Předprodej vstupenek na všechny koncerty má být zahájen tuto sobotu.

Mezitím byly oznámeny i ceny vstupenek. Například jedno místo k sezení na dvou dublinských koncertech přijde na 86,50 Euro (téměř 2 200 korun). Místa k stání v Manchesteru začínají na 148,50 Liber (přes 4 400 korun).

Samotní Oasis přitom naznačili, že v příštím roce chystají turné i mimo Evropu. Podle médií se spekuluje například o Severní Americe.

Rozpad kapely byl důsledkem dlouho trvajícího napětí mezi sourozenci Gallagherovými, které vyvrcholilo v létě 2009. Po divoké hádce v zákulisí před pařížským koncertem na festivalu Rock En Seine musel jejich manažer vystoupení zrušit. Noel následně ohlásil, že skupinu opouští, protože už nemůže dál se svým mladším sourozencem spolupracovat.

Kapela Oasis vznikla v roce 1991, před 30 lety vydala své první album Definitely Maybe a v polovině 90. let patřila mezi nejpopulárnější hudební uskupení na světě.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat